2.5 C
Craiova
miercuri, 1 decembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinO groapă uriașă a apărut lângă casa unui fermier din Mexic

O groapă uriașă a apărut lângă casa unui fermier din Mexic

O groapă uriașă, cu un diametru de aproximativ 60 de metri, a apărut din senin pe un teren cultivat din centrul Mexicului, amenințând că va înghiți o casă din apropiere, scrie Digi24.

Dolina a apărut în Santa María Zacatepec, statul Puebla, și are o adâncime de aproximativ 20 de metri, a declarat guvernatorul Miguel Barbosa Huerta, într-o conferință de presă.

Barbosa a spus că familia care locuiește aproape de craterul înfricoșător a fost evacuată. Nimeni nu a fost rănit până acum, dar guvernatorul i-a avertizat pe locuitori să stea departe de zonă.

Atunci când a apărut, groapa avea un diametru de 5 metri, dar a crescut rapid, în doar câteva ore, a spus Beatriz Manrique, secretar de mediu pentru regiunea mexicană.

„Credem că ar putea fi o combinație de doi factori: înmuierea solului – întreaga suprafață era cultivată – dar și extracția apelor subterane, care a degradat solul”, a spus Manrique.

Oameni de știință și oficiali din instituții publice, inclusiv Comisia națională pentru ape, vor efectua o investigație pentru a afla ce s-a întâmplat. Acest proces include proceduri care ar putea dura zeci de zile.

În 5 ore a ajuns de la 5 la 60 de metri

Dolina a apărut sâmbătă, avea la început un diametru de doar 5 metri, dar în doar câteva ore a ajuns la dimensiunile actuale. Groapa s-a umplut cu apă imediat.

Gropile de acest fel apar atunci când structura solului se modifică și nu mai poate susține stratul superior, potrivit USGS. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe cauze, între care eroziunea rocilor din straturile inferioare din cauza apelor.

În ianuarie 2021, o imensă dolină a înghițit mai multe mașini în parcarea unui spital din sudul Italiei. Iar în ianuarie 2020, cel puțin șase persoane au murit și alte 16 au fost rănite după ce o groapă masivă a înghițit un autobuz cu pasageri, în nord-vestul Chinei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / Sepsi Sf. Gheorghe este prima semifinalistă

Sepsi Sf. Gheorghe și-a câștigat locul în semifinalele Cupei...

ȘTIRI GdS