10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO tânără din Mali a născut nouă copii

O tânără din Mali a născut nouă copii

O femeie din Mali a născut marţi nouă bebeluşi, cu doi mai mulţi decât observaseră medicii în uterul său aglomerat, potrivit The Guardian.

Sarcina Halimei Cisse, de 25 de ani, a fascinat naţiunea din Africa de Vest şi a atras atenţia liderilor săi. Când medicii au anunţat în martie că Halima necesită îngrijiri de specialitate, autorităţile au intervenit, iar femeia a fost transportată pe calea aerului în Maroc, unde a născut.

”Nou-născuţii (cinci fete şi patru băieţi) şi mama sunt cu toţii bine”, a declarat ministrul Sănătăţii din Mali, Fanta Siby, citată într-un comunicat.

Cisse urma să nască şapte copii, potrivit investigaţiilor medicale cu ultrasunete efectuate în Maroc şi Mali, care au eşuat însă să depisteze doi dintre fetuşi.

Toţi bebeluşii au fost aduşi pe lume prin cezariană.

“Mama și bebelușii sunt bine,” a spus Fanta Siby, ministrul Sănătății, Agenției France-Presse, care a precizat că a fost informată de medicii care au însoțit-o pe Cisse în Maroc. Ea a spus că mama și copiii sunt așteptați să vină în Mali în câteva săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Maroc, Rachid Koudhari, spune că nu au avut până acum, la vreun spital din țară, o astfel de naștere.

Naşterea nonupleţilor este un eveniment extrem de rar. Din cauza complicaţiilor medicale care survin în cazul unor astfel de sarcini unii dintre fetuşi nu supravieţuiesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS