9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn vulcan din Islanda, atracție turistică

Un vulcan din Islanda, atracție turistică

Un vulcan din Islanda, aflat în plin proces de erupție, a devenit atracție turistică. Vulcanul, aflat la 30 de kilometri de capitala Islandei, a revenit la viaţă după o pauză de opt secole.

Lava a ieșit la suprafață în weekend, după ce, în ultimele trei săptămâni, în zonă au fost înregistrate aproape 50.000 de cutremure de mică intensitate.

În împrejurimi accesul a fost iniţial restricţionat, ca măsură de precauție. Dar pentru că erupția nu prezenta o amenințare pentru orașele din vecinătate, autoritățile le-au permis oamenilor să se apropie de vulcan.

Mişcările telurice din străfundurile peninsulei Reykjanes, unde este situat vulcanul, se pare ca s-au calmat, doar 60 de cutremure de mică intensitate fiind înregistrate luni în această zonă – cel mai mic număr de la data la care pământul a început să se mişte, la 24 februarie – conform postului islandez RUV.

Cutremurele au devenit, de asemenea, din ce în ce mai puţin intense, potrivit relatării.

Autorităţile au solicitat populaţiei să urmărească erupţia în siguranţă de acasă, prin intermediul filmării live în streaming, întrucât în valea Galdingadalur din jur atmosfera este încărcată de gaz sulfurat, iar apropierea de craterul propriu-zis este interzisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS