14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPinguin galben, fotografiat prima dată în istorie

Pinguin galben, fotografiat prima dată în istorie

Un pinguin extrem de rar, de culoare galbenă, a fost văzut de fotograful Yves Adams pe Insula Georgia de Sud. Fotograful belgian, în vârstă de 49 de ani, era într-o expediție de două luni în Antartica când a asistat la spectacolul unic, scrie majesticanimals.net.

În timpul expediţiei, Adams și ceilalţi membrii ai expediţiei s-au oprit pentru a face fotografii în colonia de 120.000 de pinguini regali care locuiește acolo. Imediat ce au aterizat, fotograful a văzut pinguinul neobișnuit, așa că s-a grăbit să-și ia aparatul şi să facă cât mai multe fotografii cu creatura rară.

„Nu mai văzusem și nu auzisem de un pinguin galben până acum”, a povestit belgianul. „Erau 120.000 de păsări pe acea plajă și aceasta era singura galbenă de acolo. Visam să merg în Georgia de Sud de 30 de ani, de când am văzut primul meu documentar David Attenborough”.

Leucismul, o afecţiune genetică rară asemănătoare albinismului

Adams susține că culoarea rară a pinguinului este de fapt o afecțiune genetică numită leucism. Spre diferenţă de albinism, caracterizat prin ochi roșii sau albaștri și piele albă, leucismul afectează pielea, părul sau solzii unui animal, dar nu și în alte organe, cum ar fi ochii, de exemplu.

Studiile estimează că leucismul poate apărea la 1 din 20.000-146.000 pinguini. Animalele cu această afecțiune rară sunt de obicei respinse de grupurile lor și sunt, de asemenea, o țintă ușoară pentru prădători din cauza lipsei camuflajului natural. Dar acest pinguin galben se pare că a fost acceptat de colonie.

Acum câțiva ani, un alt pinguin rar a fost descoperit în Antarctica. Atunci a fost vorba de un pinguin blond, care a ajuns în atenţia presei.

Dee Boersma, expert în pinguini la Universitatea Washington din Seattle, a declarat: „Multe specii de pinguini au câțiva indivizi cu această culoare. Oamenii de știință au studiat mai multe specii de pinguini și efectul izabelinismului asupra pinguinilor, și au descoperit că pinguinii gentoo din Antarctica înregistrează cele mai multe cazuri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS