14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNumărul fluturilor Monarh, care migrează peste 3.000 km, a scăzut

Numărul fluturilor Monarh, care migrează peste 3.000 km, a scăzut

Populaţia de fluturi Monarh care a migrat din Canada în Mexic pentru a hiberna în această iarnă a scăzut cu 26% faţă de anul anterior, au informat joi Comisia pentru ariile protejate din Mexic şi World Wildlife Fund (WWF), potrivit Reuters.

Milioane de fluturi Monarh migrează în fiecare an către Mexic, parcurgând peste 3.200 de kilometri din Canada, traversând întreaga Americă de Nord.

Au ocupat doar 2,1 hectare de teren în decembrie 2020, comparativ cu 2,8 hectare în sezonul precedent

Însă aceşti fluturi cu aripile de culoare brun-roşcată şi nervuri de culoare neagră au ocupat doar 2,1 hectare de teren în decembrie 2020, comparativ cu 2,8 hectare în sezonul de iarnă precedent, a atras atenţia grupul WWF într-un comunicat.

Schimbările climatice au avut un „impact considerabil”

Schimbările climatice au avut un „impact considerabil” asupra pattern-ului de migraţie al fluturilor Monarh, dar şi asupra habitatului lor de creştere din Statele Unite, a precizat WWF.

Statul Michoacan, din vestul Mexicului găzduieşte cea mai mare rezervaţie de fluturi Monarh

Statul Michoacan, din vestul Mexicului, găzduieşte cea mai mare rezervaţie de fluturi Monarh, de obicei o atracţie turistică majoră. Numărul de vizitatori a scăzut însă puternic în timpul pandemiei de COVID-19, au declarat oficialii sanctuarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS