16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA fost obligat să îi plătească fostei soții peste 60.000 de euro pentru activitățile casnice

A fost obligat să îi plătească fostei soții peste 60.000 de euro pentru activitățile casnice

Instanţa supremă portugheză l-a condamnat pe un bărbat să-i plătească fostei soţii 60.782 de euro drept despăgubire pentru activităţile casnice pe care ea le-a desfăşurat timp de aproape 30 de ani, relatează agenţia EFE.

În sentinţa anunţată joi, Tribunalul Superior de Justiţie al Portugaliei (STJ) a susţinut că atunci când activitatea casnică este desfăşurată ”exclusiv sau esenţial” de către o singură persoană rezultă ”o sărăcire reală a acesteia”, în timp ce membrul familiei eliberat de sarcini se îmbogăţeşte.

S-a demonstrat că femeia a fost cea care a avut grijă de cămin

Instanţa a estimat, de asemenea, că s-a demonstrat că în cei aproape 30 de ani cât acest cuplu a trăit împreună femeia a fost cea care a avut grijă de căminul lor.

La judecarea cazului în primă instanţă, femeia a cerut 240.000 de euro

La judecarea cazului în primă instanţă, femeia a cerut 240.000 de euro. Tribunalul din localitatea Barcelos a apreciat, însă, ca neîntemeiată solicitarea vreunei despăgubiri pentru activităţile casnice, întrucât într-o căsnicie acestea sunt ”o obligaţie naturală”.

Dar femeia a înaintat recurs la o instanţă superioară, care i-a dat dreptate şi a stabilit la 60.782 de euro indemnizaţia pe care trebuie să o primească din partea fostului soţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS