5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFormaţia Daft Punk s-a desfiinţat după 28 de ani

Formaţia Daft Punk s-a desfiinţat după 28 de ani

Daft Punk, una dintre cele mai importante şi apreciate trupe de muzică electronică din istoria muzicii, s-a desfiinţat. Cei doi membri ai formaţiei, Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo, şi-au anunţat despărţirea, după 28 de ani de activitate, informează Digi24.

Muzicienii francezi şi-au luat adio de la fanii lor prin intermediul unui ultim videoclip cu numele „Epilogue”. Clipul de opt minute reia scene din filmul SF „Electroma”, realizat de Daft Punk în 2006.

Anunţul desfiinţării formaţiei a făcut ca fanii să inunde reţelele de socializare cu mesaje. Mai multe vedete şi-au exprimat recunosţinţa şi admiraţia pentru cei doi muzicieni francezi.

Platforma franceză de media tracking Visibrain a anunţat că luni după-amiază au fost postate câte 27 de tweeturi la fiecare secundă despre formaţia Daft Punk.

Au făcut cunoscută muzica franceză underground în întreaga lume

Înfiinţată în 1993, formaţia Daft Punk a făcut cunoscută muzica franceză underground în întreaga lume şi a intrat în topurile muzicale internaţionale cu hituri precum „One More Time” sau „Around The World”.

Albumul lor de debut, „Homework”, este considerat un punct de reper în muzica dance.

De atunci, Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo au fost extrem de rar văzuţi împreună în public altfel decât cu celebrele căşti de robot care să le ascundă feţele.

În 2013, Daft Punk au mai scos un hit internaţional de mare succes – „Get Lucky”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS