3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn polițist își vede pantofii furați la un un român fără adăpost și îi răscumpără

Un polițist își vede pantofii furați la un un român fără adăpost și îi răscumpără

“- Adidașii mei!“, a spus un polițist italian când și-a văzut pantofii Adidas în picioarele unui om fără adăpost, complet cu arsuri și zgârieturi, pe care cineva i le furase cu câteva luni în urmă în grădina sa, potrivit corrierefiorentino.corriere.it.

Pentru o clipă, privirile celor doi s-au întâlnit. Omul fără adăpost și-a dat jos pantofii și i-a returnat proprietarului. Fără să se gândească prea mult, agentul i-a cumpărat pantofi și o jachetă. S-a întâmplat în Campi Bisenzio, din orașul metropolitan Florența.

„Era frig și polițistul a făcut o mică minune”, a spus românul fără adăpost, în vârstă de 32 de ani, un vechi cunoscut al forțelor de ordine.

El i-a mulțumit polițistului pentru acel gest generos. În schimb, agentul a preferat să nu-și dezvăluie numele. Pentru acei adidași, cu un model inconfundabil cumpărat online cu 300 de euro, polițistul a avut o pasiune.

Pentru a le face inconfundabile, anumite zgârieturi și arsuri sunt un memento al călătoriilor cu prietenii. Pentru aceasta au fost prețioși. Lăsați în curte, într-o zi din octombrie 2020, au dispărut.

Agentul era în afara serviciului și era în drum spre cumpărături,pe un vânt puternic. În via Buozzi, a dat peste omul fără adăpost, care încerca să se adăpostească cu o haină acum ruptă și un fular uzat. Dar ceea ce a atras privirea polițistului au fost adidașii pe care omul fără adăpost îi avea în picioare.

El nu a avut nicio îndoială: «Sunt pantofii mei, recunosc zgârieturile. De unde i-ai luat? ». La aceste întrebări, omul fără adăpost nu a răspuns. A rămas tăcut, dar apoi, cu un gest lent, și-a scos adidașii și i-a dat polițistului.

Polițistul a fost nevoit să cheme o mașină de la secția de poliție Sesto Fiorentino pentru a oficializa returnarea încălțămintei și renunțarea la plângere.

Apoi, agentul a lăsat deoparte procesele verbale și l-a însoțit pe bărbat la un magazin și i-a cumpărat o pereche de pantofi și o jachetă. „Un gest generos, care m-a bucurat”, a spus omul fără adăpost.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS