14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn adolescent a călătorit pe trenul de aterizare al unui avion 8.000 km

Un adolescent a călătorit pe trenul de aterizare al unui avion 8.000 km

Un adolescent a fost găsit în viață după ce a s-a ascuns în locaşul trenului de aterizare al unui avion care a călătorit 8.000 km, între Kenya și Olanda, scrie digi24.

Tânărul de 16 ani, care ar proveni din Kenya, a fost descoperit de personalul aeroportului din Maastricht la scurt timp după aterizarea aeronavei cargo Airbus aparținând Turkish Airlines.

În mod surprinzător, adolescentul a supraviețuit călătoriei. El a fost transportat la spital cu hipotermie severă.

Oficialii olandezi încearcă să stabiliească cum și unde a reușit tânărul să se îmbarce.

Englezii exclud posibilitatea ca băiatul să se fi urcat în avion pe Stansted

Aeronava de marfă a decolat miercuri din Nairobi cu destinație Istanbul. De acolo a zburat pe aeroportul Stansted din Essex, înainte de a ajunge în destinația finală, Maastricht.

Avioanele comerciale zboară la altitudini de peste 10.000 de metri, iar pasagerii clandestini care se ascund în zona trenului de aterizare deseori mor înghețați sau se sufocă din lipsă de oxigen. În unele cazuri, ei cad din avion când acesta se apropie de destinație și coboară trenul de aterizare.

Un purtător de cuvând al aeroportului Stansted din Essex a declarat că avionul a decolat din Nairobi și că nu exista nicio dovadă care să sugereze că tânărul s-ar fi urcat în avion în Marea Britanie.

Supravieţuirea pe trenul de aterizare, un miracol

Este posibil ca adolescentul să se fi îmbarcat clandestin în avion pentru prima parte a călătoriei și să fi intrat în zona trenului de aterizate pe Stansted. Cursa de 350 km către Maastricht s-a fi efectuat la o altitudine mai scăzută, existând condiții favorabile supraviețuirii. Cu toate astea, experții spun că este un miracol faptul că a supraviețuit.

Poliția olandeză investighează cazul pentru a stabili dacă adolescentul nu a fost urcat la bordul avionului de o rețea de trafic de persoane.

În 2019, un pasager clandestin a căzut dintr-un avion Kenyan Airlines în timp ce aeronava se pregătea să aterizeze în Londra. Un incident similar a avut loc în 1997, când trupul unui tânăr a fost găsit agățat de roata din fața a unei curse Londra-Nairobi după aterizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS