3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Magazin O casetă demo înregistrată de Radiohead, vândută cu 6.000 de lire sterline

O casetă demo înregistrată de Radiohead, vândută cu 6.000 de lire sterline

-

O casetă demo Radiohead care conţine melodii nedifuzate până acum ale trupei britanice Radiohead s-a vândut marţi la licitaţie pentru suma de 6.000 de lire sterline (8.240 de dolari), cu 4.000 de lire peste valoarea estimată, informează DPA.

Caseta este din perioada 1987-1988. Aceasta conţine trei melodii necunoscute publicului, compuse şi înregistrate de pe vremea când trupa se intitula On A Friday.

Caseta conţine note scrise de mână, iar designul copertei sale a fost realizat de liderul trupei britanice, Thom Yorke.

Melodiile, intitulate ”Promise Me”; ”Boy In A Box” şi ”These Chains”; datează se pare din perioada în care membrii grupului absolviseră şcoala, dar înainte de a semna un contract cu casa de discuri EMI.

Caseta mai include şi piesele ”Happy Song”, ”To Be A Brilliant Light”şi ”Sinking Ship”.

Vânzătorul nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea. A precizat, însă, pentru casa de licitaţii Omega Auctions că a primit caseta de la unul dintre membrii trupei în anii 1990.

Trupa On A Friday a fost înfiinţată în oraşul Abingdon, din comitatul Oxfordshire, în centrul Angliei, în 1985. A semnat un contract de înregistrare cu EMI în 1991 după care şi-a schimbat denumirea în Radiohead.

Formaţia a devenit ulterior celebră îndeosebi datorită unor piese precum ”Creep”, ”No Surprises” şi ”High and Dry”.

Caseta este al doilea cel mai scump obiect de colecţie din lumea muzicală. A fost vândut marţi de casa de licitaţii Omega Auctions. Un poster original cu trupa Sex Pistols din timpul turneului de promovare a single-ului „Anarchy in the UK”, desfăşurat în 1976, s-a vândut cu 7.000 de lire sterline. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității...

ȘTIRI GdS

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor 1-0, în partida susținută sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Meciul...

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj.