12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDisney elimină Peter Pan, Dumbo și Pisicile Aristocrate din grila pentru copiii sub 7 ani, pe motiv de discriminare

Disney elimină Peter Pan, Dumbo și Pisicile Aristocrate din grila pentru copiii sub 7 ani, pe motiv de discriminare

Șefii Disney au blocat pentru copiii cu vârsta mai mică de 7 ani vizionarea filmelor Peter Pan, Dumbo și Pisicile Aristocrate. Explicația a fost că ar promova stereotipuri rasiale, scrie DailyMail.

Filmele au dispărut de pe secțiunea de copii a Disney+.

Peter Pan a fost eliminat pentru că în film apare un trib cu americani numiți „piei roșii’. În Pisicile Aristocrate apare o siameză despre care se spune că ar caricaturiza asiaticii. Motivul pentru scoaterea Dumbo din grilă este că ar ridiculiza afro-americanii din plantațiile sudice. Filmele sunt în continuare disponibile doar în secțiunile pentru adulți.

Deciziile au fost luate de un grup de experți aduși de Disney să evalueze în ce măsură conținutul filmelor „vizează o audiență globală”.

Pe conturile adulților, unele din cele mai populare filme pentru copii sunt prezentate cu un avertisment: „Acest program conțin imagini cu rele tratamente aplicate oamenilor și culturilor”.

Disney spune că vrea să creeze povești inspiraționale care să reflecte diversitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS