9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn american a câștigat peste 1 miliard de dolari la Loto

Un american a câștigat peste 1 miliard de dolari la Loto

Biletul câștigător pentru un jackpot de 1 miliard de dolari, al treilea cel mai mare premiu la loterie din istoria SUA, a fost vândut la un magazin alimentar din Michigan, potrivit oficialilor loteriei de stat.

Șansa ca cineva să nimerească toate numerele a fost una la 302 milioane, potrivit www.nytimes.com.

Câștigătorul a cumpărat biletul dintr-un magazin alimentar Kroger din Novi, un oraș de aproximativ 60.000 de oameni, care se află la 30 de mile nord-vest de Detroit.

Oficialii loteriei de stat au declarat că identitatea câștigătorului nu va fi cunoscută până când persoana respectivă nu le va contacta. Legea din Michigan impune ca câștigătorii jocurilor jucate în toate statele, precum Mega Millions și Powerball, să fie identificați public, a declarat Jake Harris, un purtător de cuvânt al loteriei de stat.

Câștigătorul poate alege să colecteze premiul printr-o plată inițială și apoi plăți anuale timp de 29 de ani sau să primească o singură plată în numerar de aproximativ 739 milioane dolari. În acest caz, câștigătorul va primi aproximativ 530 milioane dolari, după impozite, au declarat oficialii loteriei de stat.

Câştigătorul a optat să încaseze pe loc tot premiul, care iniţial avea o valoare totală de peste 1 miliard de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS