3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Magazin Cum amenajăm eficient o baie mică

Cum amenajăm eficient o baie mică

Baia este unul din locurile pe care le poți amenaja cu ușurință și după bunul plac. Chiar dacă e vorba de o baie de mici dimensiuni, cu simț organizatoric și bun gust poți obține un spațiu plăcut, spațios și primitor, scrie unica.ro.

Iată câteva sfaturi pentru organizarea băii care te vor ajuta să pui totul la punct și să transformi acest loc în propriul tău refugiu spa.

Folosește din plin spațiul de pe pereți

Un truc care te va ajuta să economisești spațiu într-o baie de mici dimensiuni este de a folosi piese de mobilier suspendate pe perete. De exemplu, poți opta pentru dulapioare de baie înguste și înalte, care au suficient spațiu de depozitare, dar care nu încarcă vizual spațiul. Mai poți monta alte dulăpioare suspendate deasupra chiuvetei și chiar deasupra WC-ului, dar și rafturi. Astfel, vei avea suficient spațiu ca să depozitezi prosoapele, cosmeticele, șampoanele, sare de baie și nu numai.

Ține cât mai puține lucruri la vedere

Cu cât ai mai multe obiecte la vedere în baie, cu atât spațiul va arăta mai aglomerat și mai neîncăpător. Așa cum ți-am recomandat mai sus, folosește din plin spațiile de depozitare, unde să ascunzi tot felul de produse și accesorii pe care le folosești. Dacă ai ales să montezi și rafturi, poți așeza pe ele doar câteva obiecte, într-un mod cât mai minimalist, precum o sticluță cu parfum sau cu bețișoare parfumate, câteva lumânări sau ghivece mici cu flori sau orice alt obiect decorativ. Ce-i drept, micile detalii ca acestea vor face ca baia ta să arate exact ca un refugiu spa.

Alege culorile potrivite

Secretul unei băi mici stă în culorile pe care le folosești. E recomandat să folosești întotdeauna culori deschise, dar ține cont că faianța ar trebui să fie cu o nuanță mai deschisă decât gresia. Totuși, dacă vrei să folosești culori puternice, precum portocaliu sau verde, ai grijă să le temperezi cu alte nuanțe neutre. O altă opțiune este să folosești o singură culoare pentru pereții și să folosești diferite obiecte decorative sau covorașe pentru pete de culoare. Pentru ca încăperea să pară mai înaltă, ai putea chiar să vopsești un perete în dungi verticale, iar pentru a părea mai încăpătoare, folosește dungi orizontale. Ține cont că dungile nu trebuie să fie foarte subțiri.

Folosește cât mai multe oglinzi

Oglinzile au marele avantaj de a face ca orice spațiu să pară mai încăpător. Așa că pe lângă tradiționala oglindă aflată deasupra chiuvetei, mai poți monta alte două sau chiar trei oglinzi. Un alt truc este să montezi oglinzile una în fața alteia, pe pereți opuși, pentru a obține un efect vizual de spațiu nemărginit. De asemenea, te poți folosi și de lumini pentru a face ca baia să pară mai spațioasă. Pe lângă luminile montate pe tavan, ai putea alege să montezi lumini și deasupra oglinzilor. Cu cât baia este mai întunecoasă, cu atât va părea mai mică.

Profită de orice spațiu disponibil pentru depozitare

Dacă ai în baie chiuvetă și WC suspendate, folosește spațiul de sub ele pentru a depozita cât mai multe obiecte de care ai nevoie, mai ales dacă nu ai suficient spațiu pe pereți. Un alt spațiu pe care îl poți exploata din plin este cel din jurul căzii. Trebuie doar să montezi o mască care să camufleze spațiul de depozitare. Mai poți folosi și spațiul de pe ușa de la intrare, unde se poate monta un cuier pentru prosoape și halatul de baie, dar și peretele de la duș, unde s-ar potrivi un suport pentru șampoane și gelurile de duș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC...

ȘTIRI GdS

01:04:11

VIDEO / Roverul Perseverance a parcurs primii metri pe...

Roverul Perseverance al NASA s-a mișcat cu succes pe Marte pentru prima dată de la asolizarea din urmă cu două săptămâni.

Casa de licitaţii Sotheby’s, desemnată să vândă colecţiile lui...

Casa de licitaţii Sotheby's a fost aleasă de administratorii moştenirii lui Karl Lagerfeld pentru a scoate la vânzare colecţiile sale din reşedinţele de la...

Cea mai bătrână pasăre sălbatică a făcut iar un...

Pasărea Wisdom (Înțelepciune), din specia de albatros Laysan, care are peste 70 de ani, a făcut încă un pui, informează hotnews.Considerată ”cea mai bătrână...

Ciclama, o floare elegantă şi delicată

Ciclama este una dintre cele mai frumoase flori la ghiveci de care te poți bucura în anotimpul rece. Când celelalte plante intră în repaus,...

Amazon a deschis la Londra un supermarket ”fără contact”...

Grupul Amazon, un gigant al comerţului online, a lansat joi la Londra, pentru prima dată în afara Statelor Unite, un supermarket care permite clienţilor...

O fetiță și-a cărat în spate, prin zăpadă, câinele...

O fetiță de 9 ani din Turcia și-a cărat câinele bolnav pe spate doi kilometri, în zăpadă, pentru a ajunge la veterinar. „Lumea se...