0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Magazin Pământul se învârte mai repede, iar ziua a devenit mai scurtă de 24 de ore

Pământul se învârte mai repede, iar ziua a devenit mai scurtă de 24 de ore

-

Oamenii de știință au descoperit că Pământul se mișcă mai repede decât a făcut-o vreodată în ultimii 50 de ani, iar experții cred că 2021 va fi cel mai scurt an din ultimele decenii, potrivit bbc.com

În anul 2020, Pământul s-a învârtit mai rapid cu 1,4602 milisecunde. O zi este timpul aproximativ necesar pentru ca Pământul să facă o rotire completă.

De-a lungul secolelor, oamenii au împărțit acest timp în ore, minute și secunde

De-a lungul secolelor, oamenii au împărțit acest timp în ore, minute și secunde – și au creat moduri din ce în ce mai precise de măsurare a timpului.

Ziua medie de 24 de ore din 2021 este de așteptat să fie de 0,05 milisecunde mai scurtă

Dar, deoarece pământul se învârte în prezent puțin mai repede, ziua medie de 24 de ore din 2021 este de așteptat să fie de 0,05 milisecunde mai scurtă decât de obicei.

Nu este foarte clar de ce planeta se învârte mai repede

Nu este  foarte clar de ce planeta se învârte mai repede, dar rotația este afectată de o serie de factori, inclusiv încălzirea globală, prin topirea ghețarilor și a zăpezilor de pe vârful munților, ceea a a dus ușoare modificări ale formei Pământului.

Cercetătorii care țin socoteala timpului au dezbătut o temă importantă: dacă să șteargă sau nu o secundă din calculul lor, pentru ca timpul să reintre în concordanță cu mișcarea de rotație a Pământului.

Dacă această accelerare va continua pe viitor, poate duce la o micșorare a zilelor obișnuite de acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Polaris trebuie să scape în 3 luni Târgu Jiul...

Administratorul depozitului de gunoi de la Târgu Jiu are termen trei luni de zile pentru eliminarea poluării olfactive. Este înțelegerea la care s-a ajuns...

Peste 400 de mașini sunt abandonate pe domeniul public...

Peste 400 de mașini sunt abandonate în prezent pe domeniul public din Târgu Jiu. Este vorba de mașini care nu sunt folosite de proprietarii...

CEO a ajuns pe locul al doilea în topul...

Complexul Energetic Oltenia a urcat luni pe locul al doilea în topul producătorilor de energie electrică din țară. Pe prima poziție se află de...