17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPământul se învârte mai repede, iar ziua a devenit mai scurtă de 24 de ore

Pământul se învârte mai repede, iar ziua a devenit mai scurtă de 24 de ore

-

Oamenii de știință au descoperit că Pământul se mișcă mai repede decât a făcut-o vreodată în ultimii 50 de ani, iar experții cred că 2021 va fi cel mai scurt an din ultimele decenii, potrivit bbc.com

În anul 2020, Pământul s-a învârtit mai rapid cu 1,4602 milisecunde. O zi este timpul aproximativ necesar pentru ca Pământul să facă o rotire completă.

De-a lungul secolelor, oamenii au împărțit acest timp în ore, minute și secunde

De-a lungul secolelor, oamenii au împărțit acest timp în ore, minute și secunde – și au creat moduri din ce în ce mai precise de măsurare a timpului.

Ziua medie de 24 de ore din 2021 este de așteptat să fie de 0,05 milisecunde mai scurtă

Dar, deoarece pământul se învârte în prezent puțin mai repede, ziua medie de 24 de ore din 2021 este de așteptat să fie de 0,05 milisecunde mai scurtă decât de obicei.

Nu este foarte clar de ce planeta se învârte mai repede

Nu este  foarte clar de ce planeta se învârte mai repede, dar rotația este afectată de o serie de factori, inclusiv încălzirea globală, prin topirea ghețarilor și a zăpezilor de pe vârful munților, ceea a a dus ușoare modificări ale formei Pământului.

Cercetătorii care țin socoteala timpului au dezbătut o temă importantă: dacă să șteargă sau nu o secundă din calculul lor, pentru ca timpul să reintre în concordanță cu mișcarea de rotație a Pământului.

Dacă această accelerare va continua pe viitor, poate duce la o micșorare a zilelor obișnuite de acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Șofer rănit după ce a intrat cu mașina...

Pompierii militari au fost solicitați să intervină la un...

ȘTIRI GdS