17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCheia de la camera în care a murit Napoleon Bonaparte, scoasă la licitaţie

Cheia de la camera în care a murit Napoleon Bonaparte, scoasă la licitaţie

Casa de licitaţie britanică Sotheby’s a anunţat azi că scoate la vânzare cheia de la camera în care a murit Napoleon Bonaparte când era închis pe insula Sfânta Elena, scrie news.ro.

Această piesă din metal, lungă de 13 centimetri, a fost găsită „într-un plic, într-un portbagaj dintr-o casă scoţiană”, a explicat într-un comunicat David MacDonald, specialist în mobilă britanică la Sotheby’s.

„Familia a ştiut întotdeauna că se află undeva, dar era ascunsă”, a adăugat el.

Un militar pe nume Charles Richard Fox, care se afla pe insula Sfânta Elena după decesul împăratului francez în 1821, a adus în Scoţia cheia pentru a o oferi mamei sale, care era „mare fan” al fostului conducător, atât de mare încât i-a trimis dulciuri şi cărţi în închisoare. Urmaşii ei au găsit cheia şi au decis să o vândă la licitaţie. 

„Vedem adesea obiecte asociate lui Napoleon – tablouri importante sau mobile provenind din camerele sale”, a indicat David MacDonald, „dar este ceva atât de puternic în această cheie, mai ales pentru că provine dintr-un loc în care el a fost închis şi de la camera în care a murit”. „A fost un obiect la fel de important în epocă ca şi astăzi”, a estimat el. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS