12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIată cum petrece Europa Crăciunul în pandemie

Iată cum petrece Europa Crăciunul în pandemie

Europa se pregătește pentru Crăciun în pandemie, iar guvernele încearcă cu disperare să convingă cetățenii să se protejeze și să păstreze distnțarea, potrivit CNN. 
Țările de pe continent adoptă abordări variate, chiar dacă numărul cazurilor Covid-19 continuă să crească în unele țări. Iată cum își planifică tările europene sezonul festiv de sărbători.

Austria

Austria deschide stațiunile de schi cu capacitate limitată în Ajunul Crăciunului, doar pentru localnici. Cancelarul țării, Sebastian Kurz, a declarat, pe 2 decembrie, că schiul se poate relua începând cu 24 decembrie, pentru perioada festivă - dar numai pentru persoanele care locuiesc aproape de pârtii. Kurz a spus că schiul, cel puțin pentru o zi, va fi posibil „pentru o parte a populației noastre". El a adăugat însă că hotelurile și furnizorii de cazare vor rămâne închise până pe 7 ianuarie. Dar relaxarea limitată a regulilor pentru localnici a fost însoțită de noi cerințe de carantină pentru cei care intră în Austria.
Tunurile de zăpadă suflă zăpadă pe dealurile stațiunii de schi Abtenau pe 1 decembrie.

''Turismul nu este posibil în prezent în Austria, în lumina măsurilor împotriva coronavirusului ", se arată în declarația guvernului. Noile reguli înseamnă că până la 10 ianuarie, toate sosirile în Austria dintr-o țară cu peste 100 de cazuri Covid-19 la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni vor trebui să intre în carantină timp de 10 zile. Această perioadă poate fi scurtată dacă vizitatorii fac un nou test după cinci zile și este negativ.

Belgia

Belgia a permis redeschiderea magazinelor neesențiale de la 1 decembrie. Muzeele și piscinele sunt, de asemenea, permise să se deschidă, în conformitate cu protocoalele lor din industrie. Dar țara va continua să solicite oamenilor să respecte protocoalele de distanțare socială în timpul pauzei festive. ” În perioada Crăciunului, regulile de contact social vor continua să se aplice „, a declarat Comitetul Consultativ al Belgiei într-o declarație din 30 noiembrie. Persoanele care locuiesc singure vor avea voie să fie alături de alte două persoane, maximum”, în ajunul Crăciunului sau în ziua de Crăciun, pentru a proteja bunăstarea lor psihosocială „, a spus comitetul. „Pentru întâlnirile din exterior, regula celor patru continuă să se aplice”.


Un polițist controlează oamenii pe o strada comercială din Bruxelles

Rămâne în vigoare o interdicție generală asupra adunărilor mari,= și interzicerea circulației pe timp de noapte până la 5 dimineața. De asemenea, străinii care vor rămâne mai multe de 48 de ore în Belgia vor intra în carantină. Aceste măsuri se vor aplica până la 15 ianuarie 2021.” La începutul lunii ianuarie, situația va fi reevaluată, pe baza indicatorilor medicali, pentru a vedea dacă și pentru ce industrii este posibilă o tranziție la faza de management … „, a spus comitetul

Bulgaria

Toate evenimentele culturale și de divertisment au fost suspendate în toată Bulgaria din 27 noiembrie. A fost făcută o excepție pentru teatre, unde scaunele pot fi ocupate până la 30% din capacitatea lor totală, iar măștile de protecție sunt obligatorii. Restaurantele sunt închise, dar se pot face livrări de mâncare la domiciliu. Centrele comerciale – cu excepția magazinelor esențiale, cum ar fi magazinele alimentare și farmaciile – sunt inchise. A fost stabilită o decizie cu privire la relaxarea anumitor restricții pe 17 decembrie sau pe 18 decembrie.

Croația

Croația analizează în continuare măsurile pentru perioada de Crăciun, dar ministrul sănătății, Vili Beros, a declarat că „nu credea că se va impune un blocaj strict”. Beros a menționat că, deși se discută o posibilă interdicție de călătorie între țări, este puțin probabil să fie introdusă, potrivit Agenției de Știri Publice din Croația, HIRA. Între timp, ministrul de interne, Davor Bozinovic, care este șeful echipei naționale de răspuns Covid-19, a cerut croaților să evite vizitarea prietenilor și rudelor în perioada vacanței. Toate școlile secundare din Croația au trecut la cursurile online. După o creștere a numărului de cazuri, Croația a anunțat noi restricții, care includ „blocarea cafenelelor și restaurantelor și interzicerea petrecerilor de nuntă, târgurilor și a majorității evenimentelor sportive”. Aceste restricții vor fi în loc în perioada 28 noiembrie – 21 decembrie

Cyprus

În Cipru, sectorul ospitalității – baruri, restaurante și cafenele – va fi închis până la sfârșitul anului. Măsurile mai stricte au fost anunțate de ministrul cipriot al sănătății Constantinos Ioannou în prima săptămână a lunii decembrie. Și elevii de liceu au trecut de la cursurile online. Cipru interzice, de asemenea, participarea la slujbele de Crăciun. Se interzic adunările a mai mult de 10 persoane în case. Vânzările cu amănuntul și magazinele pot totuși să rămână deschise.

Republica Cehă

Camera inferioară a parlamentului ceh a extins starea de urgență a țării până la 23 decembrie – cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, care este în mod tradițional ziua principală a sărbătorilor din Republica Cehă. Republica Cehă a înregistrat o creștere a cazurilor în ultimele luni. Starea de urgență era programată inițial să se încheie pe 12 decembrie. Guvernul a solicitat o prelungire până la 11 ianuarie, argumentând că este un pas necesar pentru a controla răspândirea coronavirusului.

A man enjoys a beer at a bar in Prague on December 3.

Danemarca

În Danemarca, recomandările privind distanțarea socială și interzicerea adunărilor se aplică până în decembrie – inclusiv în ajunul Crăciunului și în ajunul Anului Nou. Oficialii au recomandat ca oamenii să păstreze maximum 10 persoane în case private și maximum 10 contacte sociale în timpul Crăciunului Oamenii din Danemarca au voie să-și vadă membrii de familie cei mai apropiați în Ajunul Crăciunului. Acești membri ai familiei nu vor fi incluși în cele 10 contacte sociale. În același timp, interzicerea adunărilor de peste 10 persoane va fi ajustată pentru a permite sărbătorile de Ajun de Crăciun în anumite părți ale societății. Este permisă consumul comunitar de până la 50 de persoane la instituțiile de asistență socială. Acest lucru este permis și în casele de îngrijire medicală și pentru persoanele fără adăpost, vulnerabile sau singure. Comunitățile religioase au, de asemenea, permisiunea de a găzdui servicii conforme cu cerințele de sănătate și siguranță. Dar, ca parte a măsurilor naționale ale țării, restaurantele și barurile trebuie să închidă la ora 22 restricțiile din Danemarca au fost prelungite până la 28 februarie 2021.

Estonia

Estonia a recomandat anularea „tuturor evenimentelor comune”, inclusiv a petrecerilor de Crăciun, ca parte a noilor măsuri de coronavirus care au intrat în vigoare începând cu 12 noiembrie, conform unei declarații guvernamentale din 10 noiembrie. „Sărbătorirea Crăciunului cu familia este, desigur, permisă”, Declarația a fost adăugată, menționând că recomandările de anulare se aplică tuturor evenimentelor la care participă persoane care nu intră în contact zilnic. Măsurile estone includ, de asemenea, purtarea obligatorie a feței în toate locurile publice și o recomandare pentru toți angajații de a lucra de la distanță, dacă posibil. Din 16 noiembrie, orele de funcționare a barurilor, restaurantelor și locurilor de divertisment din Estonia au fost reduse. Toate aceste locații trebuie să se închidă la miezul nopții și pot avea maximum 10 persoane pe grup.

Finlanda

Restricțiile Finlandei sunt stabilite la nivel regional, spre deosebire de unul național. Numărul de participanți la evenimentele publice poate fi limitat la 10 persoane și, dacă este necesar, evenimentele pot fi interzise în totalitate. Restricțiile pentru restaurante și cafenele sunt separate în trei niveluri, în funcție de în regiune și să rămână în vigoare până la 28 februarie 2021. Regiunile considerate „stabile” în ceea ce privește transmiterea coronavirusului trebuie să înceteze să mai servească băuturi alcoolice până la miezul nopții. Laponia se confruntă cu restricții mai dure decât o mare parte a țării. Companiile de acolo trebuie să înceteze să mai servească băuturi alcoolice până la ora 22:00. iar cele care servesc în principal alcool trebuie să se închidă până la ora 23:00, în timp ce alte întreprinderi care servesc produse alimentare și băuturi pot rămâne deschise cel târziu până la miezul nopții. .

Franța

Guvernul francez din 3 decembrie a recomandat ca adunările de Crăciun și Revelion să fie limitate la maximum șase adulți – fără limită pentru copii – din cauza pandemiei. O reducere a restricțiilor coronavirusului în Franța, programată pentru 15 decembrie, a fost amânată în În lumina noilor cifre de infecție, a declarat premierul francez Jean Castex la 3 decembrie. Locurile culturale, inclusiv teatre, muzee și cinematografe, trebuiau să se redeschidă pe 15 decembrie, dar vor rămâne închise încă trei săptămâni, a spus Castex. – setat inițial de la ora 21:00 până la 6 a.m. – a fost prelungit de la 8 p.m. Castex a adăugat că, până la ora 6 dimineața, o excepție de la stingerea timpului va fi făcută în ajunul Crăciunului, dar nu și în ajunul Anului Nou. De asemenea, cetățenilor li se va permite să călătorească în alte regiuni. Restaurantele și cafenelele sunt programate să se redeschidă pe 20 ianuarie 2021.

Germania

Începând cu 16 decembrie, toate magazinele, serviciile și școlile neesențiale din Germania se vor închide până pe 10 ianuarie 2021. Adunările de Ziua de Crăciun din țară vor fi reduse de la 10 persoane la doar cinci din două gospodării diferite. cu o creștere a cazurilor. Cancelarul german Angela Merkel a declarat pe 13 decembrie că „filosofia este să rămână acasă.” Slujbele bisericii de Crăciun vor fi supuse înregistrării prealabile și nu se va permite să cânte. Alcoolul va fi, de asemenea, interzis tuturor spații și focul de artificii anual de Revelion va fi anulat. Ministrul german de finanțe Olaf Scholz a promis ajutor economic pentru toate întreprinderile afectate de blocare.

Unele state implementează și măsuri suplimentare – Bavaria, de exemplu, va avea ora 21:00. Merkel a declarat că dorește să pună în aplicare un blocaj complet pentru două săptămâni după Crăciun, pentru a reduce numărul de infecții. Primarul berlinului Michael Müller a declarat că capitala Germaniei va implementa „restricții semnificative” în perioada premergătoare Crăciunului În Berlin, senatul a închis școlile și magazinele până pe 10 ianuarie 2021, iar vacanțele școlare care urmează să înceapă pe 21 decembrie vor fi prelungite până pe 10 ianuarie, studenții având opțiunea de a participa online cursuri din 4 ianuarie Müller a adăugat că magazinele cu amănuntul ar putea închide încă din 20 decembrie sau cel târziu pe 23 decembrie.

Shoppers crowd under Christmas lights in Berlin on December 15.

Unele state implementează și măsuri suplimentare – Bavaria, de exemplu, va avea ora 21:00. Merkel a declarat că dorește să pună în aplicare un blocaj complet pentru două săptămâni după Crăciun, pentru a reduce numărul de infecții. Primarul berlinului Michael Müller a declarat că capitala Germaniei va implementa „restricții semnificative” în perioada premergătoare Crăciunului În Berlin, senatul a închis școlile și magazinele până pe 10 ianuarie 2021, iar vacanțele școlare care urmează să înceapă pe 21 decembrie vor fi prelungite până pe 10 ianuarie, studenții având opțiunea de a participa online cursuri din 4 ianuarie Müller a adăugat că magazinele cu amănuntul ar putea închide încă din 20 decembrie sau cel târziu pe 23 decembrie.

Grecia

Grecia extinde majoritatea restricțiilor sale Covid-19 în perioada sărbătorilor de Crăciun, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului Stelios Petsas la începutul acestei luni. Școlile, restaurantele și barurile, locurile de divertisment, centrele de schi și terenurile vor rămâne închise până pe 7 ianuarie 2021. pofta de timp și interzicerea circulației între regiuni vor rămâne, de asemenea, în vigoare până atunci. Petas a spus că oricine intră în Grecia din străinătate între 18 decembrie și 7 ianuarie va trebui să fie pus în carantină timp de trei zile ca măsură de precauție, pe lângă un PCR negativ deja obligatoriu test.Magazinele cu amănuntul vor funcționa conform metodei „click-away”, care permite clienților să colecteze bunuri de la intrarea în magazin. Nu este permisă cumpărarea în majoritatea magazinelor. Cu toate acestea, magazinele sezoniere, librăriile și saloanele de coafură vor fi deschise pe toată perioada Crăciunului.

Irlanda

Guvernul irlandez a anunțat o reducere a restricțiilor în noiembrie, după un blocaj național de șase săptămâni. De la 1 decembrie, afacerilor cu închidere unică, cum ar fi coaforii și punctele de vânzare cu amănuntul neesențiale li s-a permis să-și redeschidă ușile. Iar 3 decembrie a revenit la restaurantele din interior și în restaurantele și gastropuburile din întreaga țară. În perioada 18 decembrie – 6 ianuarie, călătoria între județe va fi permisă încă o dată, pentru a facilita celebrarea Crăciunului.

Pedestrians walk along a busy shopping street in Dublin on December 1

În această perioadă, o gospodărie se poate amesteca cu alte două gospodării. Dar, în ciuda restricțiilor relaxate, temerile străzilor pline de cumpărători de Crăciun au determinat guvernul irlandez să recomande utilizarea măștilor de față în ” spații în aer liber aglomerate unde există o adunare semnificativă. „

Italia

Italia a interzis circulația între regiuni în timpul sărbătorilor de Crăciun, pentru a limita răspândirea coronavirusului. În perioada 21 decembrie – 6 ianuarie 2021, oamenilor li se va permite să se deplaseze dintr-o regiune în alta doar din motive de muncă, sănătate și urgențe, potrivit un decret care a intrat în vigoare pe 3 decembrie. În această perioadă, oamenilor nu li se va permite să se deplaseze la casele lor de vacanță. În ziua de Crăciun, ziua de box și ziua de Anul Nou, circulația între municipalități va fi interzisă, cu excepții pentru muncă, sănătate motive și urgențe. De asemenea, oamenilor li se va permite să se întoarcă la locul de reședință.

Italians do their Christmas shopping  near Rome's Piazza di Spagna on December 13.


Italienii își fac cumpărăturile de Crăciun în apropiere de Piazza di Spagna din Roma pe 13 decembrie.

Un alt nou decret, de a introduce restricții suplimentare pentru sărbătorile de Crăciun, este în prezent în discuție de către guvern și administrațiile regionale; se așteaptă să intre în vigoare vineri, 18 decembrie. Printre măsurile discutate sunt: ​​o stăpânire națională începând cu ora 22:00, iar restaurantele trebuie închise la ora 18:00. în regiunile cu rate mai mari de infecție. Italia a cerut, de asemenea, ca masele din Ajunul Crăciunului să se încheie în jurul orei 20:30. „pentru ca închinătorii să se poată întoarce acasă înainte de ora de la ora 22:00”, a spus Sandra Zampa, subsecretar la ministerul sănătății.

Letonia

Letonia a declarat o situație de urgență de la 9 noiembrie 2020, până la 11 ianuarie 2021. Evenimentele publice din țară sunt anulate și interzise. Și până pe 11 ianuarie, funcționarea tuturor siturilor culturale, inclusiv a piețelor de Crăciun, este interzisă. deschis vizitatorilor. Evenimentele private sunt, de asemenea, interzise, ​​cu excepția celor dintr-o singură gospodărie. Serviciile economice legate de divertisment și bunăstare – cum ar fi barurile și cluburile de noapte – sunt, de asemenea, interzise deschiderii; restaurantele au permisiunea de a oferi mese la pachet. La sfârșit de săptămână și de sărbătorile legale, sunt permise să funcționeze doar farmaciile, stațiile de service și magazinele care vând produse alimentare (cu excepția alcoolului).

Lituania

Guvernul lituanian va decide regulile de Crăciun ale țării în următoarele zile, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului sănătății pe 14 decembrie.

Luxemburg

Doar două persoane pot veni în vizită la o familie de luxemburghezi. De asemenea, țara a interzis oamenilor să iasă în public între orele 23.00. și 6 a.m. Unitățile care servesc alimente și băuturi sunt închise publicului și orice adunare care depășește 100 de persoane este interzisă. Cu excepția muzeelor, centrelor de artă, bibliotecilor și arhivelor naționale, instituțiile culturale sunt închise publicului. Lăcașurile de cult sunt deschise, dar vizitatorii trebuie să respecte regulile de distanțare socială și să poarte măști. Aceste măsuri au intrat în vigoare pe 26 noiembrie și vor rămâne în vigoare până pe 15 ianuarie.

Olanda

Guvernul olandez își escaladează dramatic blocarea pentru a aborda infecțiile cu coronavirus în creștere, potrivit postului național de radio NOS. Guvernul a mandatat închiderea tuturor magazinelor neesențiale, a școlilor, a coafurilor, a muzeelor ​​și a teatrelor din 15 decembrie până în 19 ianuarie 2021. Restaurantele sunt închise. Între timp, vizitele în gospodărie sunt limitate la maximum trei oaspeți, indiferent dacă au loc în interior sau în aer liber. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt scutiți de această limită.

Polonia


Instituțiile culturale din Polonia – inclusiv teatre, cinematografe, muzee, galerii de artă și centre culturale – sunt închise din 7 noiembrie. Numărul de persoane cărora li se permite să participe la slujbele bisericești este limitat la maximum o persoană pe 15 metri pătrați. Evenimentele care au loc în exterior, participanții trebuie să mențină o distanță de 1,5 metri unul de altul și să-și acopere nasul și gura.

Începând din 28 noiembrie, centrele comerciale și parcurile de vânzare cu amănuntul au fost permise să se deschidă, sub un regim sanitar strict. servește mâncare, dar numai pentru luare și livrare. Țara a stabilit, de asemenea, intervale de timp pentru cumpărături pentru persoanele în vârstă – doar cei peste 60 de ani au acces în magazine, farmacii și oficii poștale între orele 10 am și 12 pm, de luni până vineri. Aceste ore de cumpărături nu se vor aplica în Ajunul Crăciunului. Adunările publice din Polonia sunt limitate la cinci persoane; participanții trebuie să-și acopere nasul și gura și să se mențină la o distanță de 1,5 metri unul de celălalt. Din noiembrie, petrecerile și întâlnirile acasă au fost limitate la maximum cinci persoane. Această limită nu include gazda și oricine altcineva care locuiește în casă.

Portugalia


Pe 5 decembrie, Portugalia și-a prelungit starea de urgență și restricțiile asupra coronavirusului până pe 23 decembrie, dar a anunțat relaxarea unor reguli pentru Crăciun. Între 23 și 26 decembrie, interdicția internă de călătorie a țării va fi ridicată și aruncările obligatorii de la ora 23:00. în timpul săptămânii și la 1 dimineața în weekend vor fi prelungite. Restaurantele pot rămâne deschise și mai târziu; până la ora 15.30 în loc de 1 p.m. la prânz și la 1 dimineața în loc de 10 seara Cu toate acestea, prim-ministrul portughez António Costa a declarat că planul de reducere a restricțiilor în timpul sărbătorilor va fi revizuit pe 18 decembrie și va continua doar „dacă tendința actuală descendentă a cazurilor” continuă. Interdicția internă de călătorie a Portugaliei va fi reînființat de Anul Nou, ceea ce înseamnă că partidele publice vor fi interzise, ​​iar adunările publice vor fi limitate la șase persoane, a spus guvernul.

România


România a anunțat restricții suplimentare asupra coronavirusului care vor rămâne în vigoare timp de 30 de zile începând cu 14 decembrie; acestea includ interzicerea petrecerilor și un timp de noapte de la ora 23:00. până la 5 p.m.

Slovacia

Slovacia va închide toate școlile și magazinele neesențiale timp de cel puțin trei săptămâni, din 21 decembrie până în 10 ianuarie 2021. În prezent, întrunirile din țară sunt limitate la șase persoane, iar cafenelele și restaurantele oferă doar servicii de luat masa. va fi anunțat săptămâna aceasta.

Spania

Spania va interzice circulația între regiunile sale din 23 decembrie până în 6 ianuarie 2021, a anunțat ministrul sănătății Salvador Illa pe 2 decembrie. Illa a anunțat că întrunirile de familie – cu maximum 10 persoane – vor fi permise pe 24 și 25 decembrie, precum și pe 31 decembrie și 1 ianuarie. O acoperire la nivel național va începe la 1:30 în aceste date. Toate regiunile vor limita evenimentele și activitățile pentru a evita aglomerația în perioada festivă, a adăugat Illa. Ceremoniile religioase sunt permise să aibă loc în interior , cu condiția respectării limitelor de capacitate; cântatul nu este recomandat.

Suedia

Limita actuală a Suediei de opt persoane pentru adunări interioare va rămâne în vigoare pe tot parcursul Crăciunului și Anului Nou.

Elveția

Skiers hit the slopes in the Swiss Alps on November 28.

Consiliul federal elvețian a anunțat o serie de măsuri pentru coronavirus înainte de Crăciun, în încercarea de a reduce numărul crescând de infecții Covid-19. activitățile sportive și culturale sunt limitate la cinci persoane; piețele și muzeele urmează să se închidă în zilele de duminică și de sărbătorile legale. Până la cinci persoane din două gospodării se pot aduna pentru evenimente private, dar acest număr va crește la 10 pentru sărbători în perioada 24-26 decembrie și în ajunul Anului Nou. a fost permis să se deschidă pentru turismul intern, dar sunt aplicate măsuri stricte de coronavirus în stațiunile de schi.

Marea Britanie

Christmas illuminations are seen above shoppers on London's Regent Street on December 15.

În Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, petrecerile de Crăciun” pot fi organizate cu oamenii din trei familii. Sfatul actual al executivului din Irlanda de Nord îi instruiește pe cei care călătoresc în afara regiunii de Crăciun să facă acest lucru în perioada 22-28 decembrie. Scoția va permite, de asemenea, întâlnirea cel mult trei familii, dar intenționează să restrângă numărul de persoane la opt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS