18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinEclipsă totală de Soare vizibilă în Chile şi Argentina

Eclipsă totală de Soare vizibilă în Chile şi Argentina

-

O eclipsă totală de soare a întunecat cerul asupra Argentinei şi Chile. Eclipsa a început luni în jurul prânzului (în jurul orei 16:00 GMT) deasupra oraşului Saavedra de pe coasta Pacificului din Chile.

În schimb, spectacolul a fost parţial întrerupt în Chile, la 800 de kilometri sud de capitala Santiago de Chile, de o ploaie continuă. 

În oraşul turistic Pucon, lângă lacul Villarrica, aversele nu au încetat în intensitate dimineaţă, lăsând fără speranţă să se întrevadă aliniamentul Pământ-Lună-Soare, prevăzut pentru ora locală 13.00, adică 16.00 GMT, pentru două minute şi nouă secunde. 

Dar în momentul eclipsei, norii s-au risipit deasupra plajei unde erau adunate mii de persoane cu pelerine de ploaie. 

„Este magnific, unic. Nu credeam să mai vedem din cauza norilor, dar este unic când cerul se deschide. Un miracol!”, s-a entuziasmat Matias Tordecilla, 18 ani, încântat de spectacolul pe care l-a trăit.

Zeci de oameni de ştiinţă amatori sau profesionişti au sosit de mai multe zile pentru a-şi instala telescoapele pe laturile vulcanului Villarrica, unul dintre cei mai activi din Chile, în mijlocul vegetaţiei bogate din sudul ţării. 

În fiecare an, există două eclipse totale de Soare, dar în funcţie de perioada anului şi de momentul zilei este sunt mai mult sau mai puţin vizibile pentru populaţie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Părinții care și-au vândut băiatul în Germania au dat...

Părinții din Gorj acuzați că și-ar fi vândut băiatul...

ȘTIRI GdS