9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎncă un monolit apare în Olanda

Încă un monolit apare în Olanda

-

Încă un monolit a fost descoperit de excursioniști într-o rezervație naturală din provincia Friesland, în nordul Olandei, potrivit www.euroweeklynews.com. Spre deosebire de celelalte monolite descoperite în diferite părți ale lumii în ultimele săptămâni, este mat, nu strălucitor.

Acesta este asemănător cu cei descoperiţi în ultimele săptămâni în Statele Unite şi România şi a căror origine este încă necunoscută.

Şi în acest caz, nu se ştie cine a instalat coloana metalică sau de cât timp se afla acolo şi nu s-au găsit urme de paşi în apropierea stâlpului, potrivit informaţiilor furnizate de televiziunea regională Omrop Fryslan şi preluate de canalul public olandez NOS.

Spre deosebire de monoliţii localizaţi în alte părţi ale lumii, materialul din care este fabricat cel găsit în Olanda nu este lucios, ci mat, iar mass-media locale speculează că este vorba de o stratagemă publicitară pentru Anul Nou, transmite Agerpres.

Alți trei monoliți similari

Descoperirea din Olanda survine după ce au fost găsiţi alţi trei monoliţi similari, care au fost comparaţi cu cel care apare în filmul SF din 1968 al regizorului Stanley Kubrick “2001: O Odiseea spaţială” în care este vorba de apariţia unui monolit negru de origine extraterestră.

Primul monolit metalic a fost descoperit la mijlocul lunii noiembrie de un elicopter într-o zonă îndepărtată şi deşertică din statul american Utah şi a fost îndepărtat la sfârşitul aceleiaşi săptămâni, potrivit presei locale, de către un grup de activişti de mediu având în vedere că sute de oameni au venit în acele zile pentru a vedea structura metalică.

Un al doilea monolit cu bază triunghiulară a fost găsit la sfârşitul lunii noiembrie pe dealul Bâtca Doamnei din judeţul Neamţ, însă a dispărut ulterior, fără să se ştie cine l-a luat.

Cel mai recent monolit metalic a fost localizat săptămâna trecută pe un traseu montan de pe coasta centrală a Californiei şi a dispărut în ziua următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS