5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMaşinile hibrid și electrice au depășit pentru prima dată mașinile diesel în Europa

Maşinile hibrid și electrice au depășit pentru prima dată mașinile diesel în Europa

Înmatriculările de mașini hibride și electrice le-au depășit pentru prima oară pe cele de mașini diesel în Europa, luna trecută, arată datele JATO, citate de hotnews.

Dacă acum un deceniu dieselul avea peste jumătate din piața mașinilor noi, acum a scăzut la un sfert din piață.

Și mașinile pur-electrice au crescut, datorită unor modele precum Tesla Model 3, Renault Zoe și Volkswagen ID3.

Datele arată că înmatriculările pentru toate tipurile de mașini noi au totalizat 1,3 milioane de unități luna trecută, creștere cu 1% față de septembrie 2019. Dintre acestea, 327.000 au fost vehicule „electrificate“ (adică hibride simple, hibride mild, hibride plug-in și mașini 100% electrice) Pe de altă parte, mașinile diesel au avut pentru prima oară cifre mai mici decât segmentul EV.

Hibridele și electricele, în ascensiune inconstestabilă

Acum un an, hibridele și electricele aveau 11%, în prezent au 25% din piață. Dieselul avea 29%, acum are cu patru puncte procentuale mai puțin, iar benzina domină piața mașinilor noi.

În urmă cu un deceniu, dieselul avea aproximativ 55%, benzina avea aproape 45% și hibridele și electricele aveau cam 1%. La începutul lui 2017, benzina a depășit în premieră dieselul, iar mașinile „electrificate“ au crescut putermic, mai ales din vara anului trecut.

Volkswagen Golf și Opel Corsa sunt cele mai căutate modele auto, iar Dacia Sandero a fost pe locul 8. La hibride plug-in Mercedes Clasa A și Volvo XC40 au avut cele mai mari vânzări, iar la mașini pur-electrice topul este condus de Tesla Model 3, Renault Zoe, Volkswagen ID3, Hyundai Kona și Kia Niro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS