21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin15 octombrie, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini

15 octombrie, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini

-

Ziua de 15 octombrie marchează la nivel mondial ziua dedicată creșterii gradului de conștientizare și înțelegere asupra importanței spălatului pe mâini cu apă și săpun ca metodă simplă si eficientă prin care sunt prevenite boli și sunt salvate vieți.

În peste 100 de ţări ale lumii, anual pe 15 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini. Sloganul evenimentelor din acest an este Mâna sus pentru igienă!

Ziua de conştientizare se adresează în special copiilor. Potrivit experţilor, o curăţare temeinică a mâinilor ar putea salva mai multe vieţi decât orice vaccin sau intervenţie medical.

Prima Zi Mondială a Spălatului pe Mâini a avut loc în 2008, cand peste 120 de milioane de copii din peste 70 de țări s-au spălat pe mâini la unison cu apă și săpun. De la acea dată, liderii internaționali și comunitățile s-au folosit de această zi pentru a duce în discuție spălatul pe mâini și simplitatea acestui gest cu repercusiuni importante asupra sănătății. Din 2008, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini a continuat să crească, fiind in prezent susținuta de instituții guvernamentale, școli, organizații internaționale, membrii ai societății civile, ONG-uri, companii private și persoane fizice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:16

(VIDEO) Continuă căutarea persoanei căzute în râul Olt

Căutarea persoanei căzută în râul Olt, în zona barajului...

ȘTIRI GdS