13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMarte va putea fi observată marți noaptea

Marte va putea fi observată marți noaptea

Planeta Marte poate fi observată foarte bine în această perioadă pe cerul nopţii pe măsură ce se aliniază cu Pământul pe aceeaşi parte a Soarelui, relatează BBC.

La fiecare 26 de luni, cele două planete sunt dispuse astfel, deplasându-se aproape una de alta pe orbitele lor distincte în jurul stelei noastre înainte de a se îndepărta din nou, transmite Agerpres.

În noaptea de marţi se va putea observa cel mai bine acest moment, pe care astronomii îl numesc ″opoziţie″⁣. Toate cele trei corpuri cereşti vor fi în linie dreaptă la ora 23:20 GMT.

“Dar nu trebuie să aşteptaţi până la miezul nopţii; chiar şi la nouă sau la zece seara o puteţi vedea cu uşurinţă, la sud-est”, a declarat pentru BBC astrofotograful Damian Peach. ″Este cel mai strălucitor obiect asemănător unei stele din acea parte a cerului, nu-l puteţi rata″⁣, a spus el.

Chiar dacă săptămâna aceasta este momentul culminant al opoziţiei, marţea trecută planetele Marte şi Pământ s-au aflat de fapt la cea mai mică distanţă una de alta în acest ciclu de 26 de luni. La 62.069.570 de kilometri, cea mai mică distanţă dintre ele până în 2035.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS