17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinScotland Yard caută hoții care au furat armele cu care s-a filmat James Bond

Scotland Yard caută hoții care au furat armele cu care s-a filmat James Bond

Scotland Yard îi roagă pe britanici să ajute la prinderea celor care au furat cinci arme folosite în franciza „James Bond”. Unele dintre aceste arme sunt unicat. Acestea au fost sustrase în urmă cu şase luni dintr-o reşedinţă din nordul Londrei, potrivit Agerpres.

Armele au fost sustrase, în seara zilei de 23 martie, din locuinţa proprietarului lor din Enfield. Deşi vecinii s-au sesizat că se întâmplă ceva, hoții au reuşit să fugă înainte de sosirea Poliţiei.

Prada lor: un revolver Beretta „Cheetah”; un model „Tomcat”; un pistol Walther PP; un model Smith & Wesson 44 Magnum şi un revolver Lama de calibrul 22, care au apărut în trei filme celebre din franciza „James Bond” – „Die Another Day”, „A View to a Kill” şi „Live and Let Die”.

Una dintre aceste arme de foc dezactivate, descoperită pe un câmp

Una dintre aceste arme de foc dezactivate, pistolul Lama cu mâner auriu, a fost descoperită, ruginită, pe un câmp situat în proximitatea unei gări din Essex, în aprilie. Celelalte piese de colecţie, din care unele sunt modele unicat, au rămas de negăsit.

Modelul Magnum este singurul din lume în întregime cromat

Modelul Magnum este singurul din lume în întregime cromat. Pistolul Walther PP este ultima armă folosită de Roger Moore în scena din „A View to a Kill” în care Grace Jones sare cu paraşuta de pe Turnul Eiffel.

Unul dintre coordonatorii anchetei, Paul Ridley, a subliniat într-un comunicat că armele furate „sunt foarte uşor de recunoscut” şi vor fi „cu siguranţă” identificate „de către public sau de către orice persoană căreia îi va fi făcută propunerea de a le cumpăra”.

Armele ar fi trebuit să facă parte dintr-o expoziţie naţională

Oficialul britanic a subliniat şi valoarea sentimentală pe care aceste arme o au pentru proprietarul lor şi faptul că ele trebuiau să facă parte dintr-o expoziţie naţională.

Martorii au spus că hoţii sunt trei bărbaţi cu accente din Europa de Est

Poliţia a publicat luni imagini surprinse de camerele de luat vederi, ce arată un vehicul suspect imediat după comiterea jafului. Este vorba un model Vauxhall de culoare gri. Poliţia şi-a reînnoit apelul adresat populaţiei cu rugămintea de a o sprijini în găsirea infractorilor.

Martorii au spus că hoţii sunt trei bărbaţi cu accente din Europa de Est, care purtau îmbrăcăminte închisă la culoare şi aveau chipurile acoperite de măşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS