5.8 C
Craiova
sâmbătă, 31 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Scheletul unui Tyrannosaurus Rex, scos la licitație

Scheletul unui Tyrannosaurus Rex, scos la licitație

Un schelet de Tyrannosaurus Rex în vârstă de 67 de milioane de ani, numit Stan, va fi scos la licitație de casa Christie’s pe 6 octombrie, iar acesta este așteptat să fie vândut cu o sumă cuprinsă între 6 și 8 milioane de dolari, anunță CNBC.

Stan este una dintre cele aproximativ 50 de fosile de acest fel descoperite vreodată și a fost expusă ani de zile la Black Hills Institute of Geological Research din Dakota de Sud.

Stan este și una dintre cele mai complete fosile de T. rex găsite vreodată, cu 188 de oase și cu dinți de peste 11 centimetri lungime. A fost adesea folosit ca model pentru figurine și reprezentări ale dinozaurului.

Fosila a fost găsită în 1987 de paleontologul amator Stan Sacrison, de unde și numele fosilei, în Formația Hell Creek, parte a unei zone care se întinde din Dakota de Nord și Dakota de Sud până în Wyoming și Montana.

Inițial, a fost identificat greșit ca un Triceratops. Dar în 1992 paleontologii institutului l-au recunoscut ca fiind T. rex.

Paleontologii spun că T. rex, care ar fi cântărit între 7 și 8 tone la vârf, a a avut o viață dificilă și violentă. El a suferit o ruptură a gâtului, cu două dintre vertebre sudate între ele și o a treia imobilizată. De asemenea, avea craniul și în coastele străpunse.
Afacerile cu vânzări de fosile, meteoriți și alte trofee din zona științelor naturii au fost numeroase, dar un T. rex este o raritate și ar putea atrage un public de ofertanți bogați din întreaga lume.

Cea mai recentă fosilă de T. rex vândută la licitație a fost „Sue”, găsită și în Dakota de Sud, care s-a vândut cu 8,36 milioane de dolari în 1997. Un consorțiu care a inclus McDonald’s și Walt Disney World Resort a cumpărat fosila și a donat-o Muzeului de Istorie Naturală din Chicago.

Oricine îl cumpără pe Stan va primi toate cele 188 de oase și structura de sprijin, dar scheletul va trebui asamblat. Christie’s a spus că un cumpărător va putea lucra cu compania care a asamblat fosila pentru a o demonta și a o reasambla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

00:05:10

Leann Rimes, fotografiată complet dezbrăcată pe o pajiște, pentru...

Solista Leann Rimes s-a fotografiat dezbrăcată, pentru a încuraja și pe alții, care se confruntă, la fel ca ea, cu o problemă...

Fantome de Haloween

Ingrediente pentru chiftele: 500 g carne tocată, 2 linguri de ceapă tocată, 1 lingură pătrunjel tocat, 100 g pesmet, 1 ou mare...

Whitney Houston, primul artist de culoare cu trei discuri...

Whitney Houston a devenit primul artist de culoare din toate timpurile care obţine trei discuri de diamant în palmaresul său comercial, după...

Maşinile hibrid și electrice au depășit pentru prima dată...

Înmatriculările de mașini hibride și electrice le-au depășit pentru prima oară pe cele de mașini diesel în Europa, luna trecută, arată datele...

Populaţiile de koala din statul australian New South Wales,...

Potrivit unui nou studiu, populaţiile de koala din statul australian New South Wales se află într-un "declin constant" din cauza stresului asupra...

Documentarul Maria – Inima României, astăzi pe History

Documentarul Maria – Inima României va fi difuzat, joi seară la ora 20.00, de postul tv History la împlinirea a 145 de ani de la naşterea...