22.8 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Coroana de plastic a rapperului Notorious BIG, vândută cu 600.000 de dolari

Coroana de plastic a rapperului Notorious BIG, vândută cu 600.000 de dolari

Faimoasa coroană de plastic a rapperului Notorious BIG a fost vândută marţi de Sotheby’s la o licitaţie desfăşurată la New York. Acţiunea a fost dedicată lumii hip-hopului, iar încasările s-au ridicat la 2 milioane de dolari, scrie ansa.

Coroana de plastic aurie purtată de rapperul Notorious BIG în timpul ședinței foto „King of New York“, pentru revista Rap Pages, a fost în centrul atenţiei la licitaţie. Ea a fost realizată de Barron Claiborne, si poartă semnăturile celor doi artişti şi data şedinţei foto din 1997. Purtată de Notorious BIG cu câteva zile înainte de a fi ucis, ea a a fost vândută cu aproape 600.000 de dolari. Suma de pornire a fost 300.000 de dolari.

Încasări de peste două milioane de dolari

Licitația a fost prima pe care Casa Sotheby’s a dedicat-o lumii rapului, după succesul imens repurtat ani la rând de obiectele iconice din lumea rock and roll-ului.

La ea au participat aproximativ 400 de clienți din 19 țări din întreaga lume, iar încasările au fost de peste două milioane de dolari.

Legendarul single de vinil al lui Rammellzee și K-Rob – „Beat Bop”, în coperta originală desenată de Jean Michel Basquiat, a fost adjudecat cu o sumă de 50 de ori mai mare decât cea de pornire, ajungând la 126.000 de dolari. Considerat „Sfântul Graal” al muzicii rap datorită rarităţii sale, a fost cel mai scump disc de vinil vândut la această licitaţie.

Parte din încasări, desticate acţiunilor caritabile

Printre articolele vândute la licitație s-au mai aflat un hanorac Supreme x Louis Vuitton, care s-a vândut cu 4.800 de dolari. O pereche de geci Salt-N-Pepa „Push It“ s-au vândut cu 19.000 de dolari. Petecul pentru ochi cu diamante al lui Slick Rick a obţinut 20.000 de dolari. Inelul MTV din aur și diamante al lui Fab 5 Freddy a fost vândut cu 28.000 de dolari. Colecţia completă a revistei Source a fost cumpărată cu 26.000 de dolari. O sumă frumoasă s-a obţinut şi pentru cele 22 de scrisori ale lui către iubita sa din liceu: 60.000 de dolari.

91% dintre loturi şi-au găsit un cumpărător. O parte din încasări sunt destinate acşiunilor de caritate. Printre instituțiile beneficiare se numără Biblioteca Publică Queens, pentru programele sale de hip-hop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Autoritățile sanitare din Spania nu recomandă călătoriile spre Madrid

Președinții mai multor comunități autonome din Spania...

ȘTIRI GdS

„Șobolan gigant” terifiant găsit după o ploaie puternică ...

Un ”șobolan gigant”, construit din deșeuri găsite în sistemul de drenaj al orașului Mexico City, a fost descoperit după o ploaie puternică....

Gala Premiilor Uniter 2020, la Craiova

Luni seară s-a desfăşurat la Craiova, la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“, a XXVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER.

Scotland Yard caută hoții care au furat armele cu...

Scotland Yard îi roagă pe britanici să ajute la prinderea celor care au furat cinci arme folosite în franciza „James Bond”. Unele...

S-au decernat Premiile Emmy 2020

A 72-a gala a premiilor Emmy şi-a desemnat în această dimineaţă marii câştigători. Ceremonia a avut loc online şi a fost prezentată...

O companie aeriană a vândut toate bilete pentru un...

Compania aeriană australiană Qantas a reuşit să vândă astăzi, în numai zece minute, toate locurile pentru un „zbor către nicăieri“, anunţă agerpres,...

Volkswagen negociază vinderea brandului Bugatti

Reprezentanţii Volkswagen AG sunt în negocieri pentru a vinde brandul Bugatti unui om de afaceri croat, Mate Rimac, a anunţat joi revista...