9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCofondatorul Duty Free Shoppers și-a donat averea de 8 miliarde de dolari

Cofondatorul Duty Free Shoppers și-a donat averea de 8 miliarde de dolari

Cofondatorul lanţului de magazine din aeroporturi Duty Free Shoppers, Chuck Feeney, de 89 de ani, este acum falit după ce și-a donat averea de 8 miliarde de dolari pentru opere de caritate. El a declarat că nu ar putea fi mai fericit pentru ceea ce afăcut, potrivit Daily Mail.

Fostul miliardar Charles ‘Chuck’ Feeney și-a îndeplinit misiunea de patru decenii de a-și oferi averea de 8 miliarde de dolari pentru caritate. Bărbatul în vârstă de 89 de ani și-a câștigat averea prin crearea retailerului Duty Free Shoppers cu Robert Miller în 1960.

Robert Miller

Pe 14 septembrie 2020, Feeney și-a finalizat misiunea începută acum 40 de ani și a semnat documentele prin care a încheiat activitatea fundației sale, Atlantic Philanthropies. Feeney a donat  3,7 miliarde de dolari pentru educație, aproape 1 miliard de dolari s-au dus către Universitatea Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocați acțiunilor pentru promovarea drepturilor omului și a schimbărilor sociale. 

Feeney a mai donat peste 700 de milioane de dolari pentru Sănătate, a donat 270 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea asistenței medicale publice din Vietnam și a făcut o donație de 176 de milioane de dolari unui institut de cercetare, în cadrul Universității California din San Francisco. Acesta a mai donat și 350 de milioane de dolari pentru construirea unui centru tehnologic pe insula Roosevelt din New York.

”Am învățat multe. Am face unele lucruri diferit, dar sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine când am terminat acest lucru la ceas”, a spus Feeney.


În 2012, Feeney a declarat că a rezervat 2 milioane de dolari pentru pensionarea soției sale și că intenționează să doneze restul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS