13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO femelă de piton a depus ouă deşi n-a mai avut contact cu un mascul de mai bine de 15 ani

O femelă de piton a depus ouă deşi n-a mai avut contact cu un mascul de mai bine de 15 ani

Cel mai bătrân șarpe de la Grădina Zoologică din Saint Louis (Missouri), o femelă de piton regal despre care experții spun că are cel puțin 62 de ani, a depus șapte ouă, deşi nu a mai fost lângă un mascul de cel puțin 15 ani, scrie ansa, citând CNN.

Potrivit raporterilor CNN, femela de piton, care nu are nume și este identificată doar cu un număr – 361003 – locuiește în grădina zoologică din 1961 și a depus ouăle pe 23 iulie.

„A fost o surpriză. Sincer, nu ne așteptam ca ea să mai facă ouă“, a declarat șeful sectorului de reptile de la respectiva grădina zoologică, Mark Wanner.

Pitonii regali se pot reproduce asexuat

Pitonii regali sunt originari din Africa Centrală și de Vest și se pot reproduce asexuat, a explicat Wanner. Acesta a subliniat că femelele pot stoca spermă pentru a întârzia fertilizarea. Cea mai lungă perioadă documentată până acum a fost de șapte ani.

Femela de piton de Grădina Zoologică din Saint Louis a mai depus o serie de ouă în 2009, dar niciunul nu a eclozat. Nici cu acea ocazie 361003 nu fusese în contact cu un mascul.

Expertul grădinii zoologice crede că femela de piton ar fi fost ultima dată în preajma unui mascul la sfârșitul anilor 1980 sau începutul anilor 1990. La vremea respectivă, îngrijitorii obișnuiau să pună șerpii împreună în găleți în timp ce le curățau cuștile.

„Noi zicem că sunt peste 15 ani, dar eu cred că este mai probabil să fi trecut 30 de ani de când ea a avut ultimul contact fizic cu un mascul“, a conchis Wanner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS