24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai bătrân urs panda a împlinit 28 de ani

Cel mai bătrân urs panda a împlinit 28 de ani

Japonia este cunoscută ca una dintre țările cu cea mai mare rată de longevitate, nu numai pentru oameni, ci și pentru animale. Aici trăieşte şi cel mai bătrân urs panda captiv din lume, scrie ansa.

Cel mai bătrân urs panda captiv din lume – numit Eimei – locuiește în prefectura Wakayama, în vestul ţării, în grădina zoologică Adventure World, a sărbătorit astăzi 28 de ani, echivalentul a peste 80 de ani umani.

Are deja 15 descendenţi

Născut la Beijing și apoi mutat în Japonia, în 2014, Eimei era recunoscut drept cel mai bătrân panda captiv din lume capabil să procreeze. Din 1994 şi până acum, mamiferul a conceput 15 pui, dintre care 11 au fost returnați în China.

Prolificitatea sa nu pare să scadă odată cu înaintarea în vârstă: conform managementului grădinii zoologice, următorii descendenți sunt așteptați în această toamnă de la partenera sa de viaţă, care este cu opt ani mai mică.

Grădina zoologică i-a oferit lui Eimei de ziua lui o prăjitură făcută cu decorațiuni de gheață și bambus, ca o urare de longevitate și prosperitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS