20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLeonardo DiCaprio face campanie împotriva preşedintelui Bolsonaro

Leonardo DiCaprio face campanie împotriva preşedintelui Bolsonaro

Actorul american Leonardo DiCaprio s-a alăturat unei campanii internaționale împotriva președintelui brazilian Jair Bolsonaro, pe care îl acuză pentru politica sa de mediu în Amazonia, scrie ansa.

Vedeta de la Hollywood a postat câteva hashtag-uri împreună cu un videoclip în limba engleză prin care invită investitorii străini să boicoteze produsele pădurii amazoniene devastate de incendii.

Videoclipul a fost punctul de plecare al unei campanii internaționale lansate cu sprijinul mai multor ONG-uri, precum Greenpeace și WWF, împreună cu Articularea popoarelor indigene din Brazilia (Apib). În prezentarea campaniei, membrii Apib au susținut că incendiile din Amazonia din luna iulie au crescut cu 30% față de aceeași lună din 2019.

Anul trecut, DiCaprio a fost protagonistul unei polemici cu preşedintele Bolsonaro, care l-a acuzat pe actor că finanțează ONG-uri suspectate de implicare în incendii.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, șeful statului a susținut că a fost victima criticilor nemotivate față de politica sa în favoarea pădurii tropicale și a numit ONG-urile care luptă pentru protejarea mediului „cancer”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS