16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit actriţa Diana Rigg, cunoscută din serialele „Avengers“ și „Game of Thrones“

A murit actriţa Diana Rigg, cunoscută din serialele „Avengers“ și „Game of Thrones“

Actrița britanică Diana Rigg, celebră pentru rolurile din seria-cult „Avengers“ și „Game of Thrones“, a murit ieri, la vârsta de 82 de ani, scrie RFI.

„Iubita mea mamă a murit liniștită, în somn, în această dimineață“, a anunţat, pe reţelele de socializare, fiica sa, actrița Rachael Stirling. „A murit în urma unui cancer diagnosticat în martie și și-a petrecut ultimele luni reflectând cu bucurie la extraordinara sa viață, plină de iubire, de râs și de o profundă mândrie pentru profesiunea sa“.

O carieră strălucită în teatru

Enid Diana Elizabeth Rigg s-a născut în apropiere de Doncaster, în nordul Angliei, în 1938. Şi-a petrecut o parte din copilărie în India, unde tatăl ei a lucrat ca director la căile ferate. Rigg a urmat studii la celebra școală de actorie Rada, alături de Glenda Jackson și Siân Phillips.

Înainte de serialul „Avengers“, ea s-a bucurat de o carieră de succes în teatru. Pe Broadway, la New York, a câștigat două nominalizări la premiul Tony în anii 1970, iar în 1992 a câștigat premiul pentru rolul principal Medea.

De la „Avengers“ la „Game of Thrones“

Pentru mulți, însă, inclusiv în România, ea este cunoscută mai ales pentru rolul din „Avengers“, după ce a apărut în 51 de episoade ale serialului de spionaj de succes între 1965 și 1968.

De asemenea, în 1969 a jucat-o pe contesa Teresa di Vicenzo sau Tracy Bond, prima și singura soție a lui James Bond până în prezent, în filmul din 1969 „Serviciul secret al Majestății Sale“, din cadrul celebrei saga a spionului britanic James Bond.

Pentru generația tânără, Diana Rigg rămâne în memorie grație interpretării personajului Olenna Tyrell în „Game of Thrones“.

„Timp de jumătate din viață, Diana a fost cea mai frumoasă femeie din cameră, dar a fost ceea ce se numea înainte un membru al trupei. Venea la lucru cu mânecile suflecate și cu un zâmbet pentru toată lumea. Talentul ei a fost luminos”, a omagiat-o dramaturgul Tom Stoppard.

„A fost un privilegiu extraordinar să lucrez cu un actor de un asemenea talent, gamă și experiență. Diana a fost o forță inspiratoare, cu un puternic simț al umorului și un intelect ascuțit. Sunt recunoscătoare pentru momentele în care am împărțit cu ea un ecran sau o sticlă de șampanie“ a spus Natalie Dormer, care a jucat-o rolul nepoatei ei, Margaery Tyrell, în „Game of Thrones“.
.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS