13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinElon Musk a devenit al treilea cel mai bogat om din lume

Elon Musk a devenit al treilea cel mai bogat om din lume

Creșterea prețului acțiunilor de la Tesla l-a plasat pe Elon Musk, CEO-ul corporaţiei, înaintea lui Mark Zuckerberg, de la Facebook, pe lista celor mai bogați oameni din lume, scrie teslarati.com

Cei doi bărbați au o relație tumultuoasă, care a dus la o rivalitate acerbă. Disensiunile dintre ei au început în 2016, când racheta Falcon 9 a SpaceX a explodat, distrugând un satelit Facebook.

Zuckerberg l-a ironizat de-atunci pe Musk pentru frica sa de inteligența artificială, despre care afirmă că poate reprezenta o amenințare pentru rasa umană. Elon, la rândul său, a încurajat oamenii să scape de conturile lor de Facebook, afirmând că platforma de socializare „e de rahat“. Musk chiar a șters conturile Facebook oficiale ale Tesla și SpaceX.

O avere de 111 miliarde de dolari

Musk a devenit al treila cel mai bogat om din lume după împărţirea acţiunilor Tesla, pe 31 august 2020. Aceasta a crescut valoarea acţiunilor companiei cu 9,89%.

Bloomberg a anunţat că, acum, Musk are o avere de 111,3 miliarde de dolari, adică este cu 800 de milioane de dolari mai bogat decât Zuckerberg.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 475% în acest an, adăugând peste 76 de miliarde de dolari la averea lui Musk. În acest timp, el continuă să progreseze cu planurile sale, inclusiv vehiculele electrice ale Tesla și proiectele de rachete și satelit ale SpaceX.

Nu-l interesează posesiunile materiale

Musk a urcat către primul loc al listei miliardarilor, dar este încă departe de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, care are o avere netă de aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Creșterea valorii firmei Tesla pe Wall Street a băgat bani în buzunarele lui Elon, dar susşine că posesiunile materiale nu sunt importante pentru el. Acest lucru a devenit evident după ce și-a vândut casele, la începutul acestui an.

„Nu aveți nevoie de bani”, a spus Musk când cineva a întrebat dacă are nevoie de bani. „Mă dedic planetei Marte şi Pământului. Posesiunile materiale doar te trag în jos“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS