10.9 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Elon Musk a devenit al treilea cel mai bogat om din lume

Elon Musk a devenit al treilea cel mai bogat om din lume

Creșterea prețului acțiunilor de la Tesla l-a plasat pe Elon Musk, CEO-ul corporaţiei, înaintea lui Mark Zuckerberg, de la Facebook, pe lista celor mai bogați oameni din lume, scrie teslarati.com

Cei doi bărbați au o relație tumultuoasă, care a dus la o rivalitate acerbă. Disensiunile dintre ei au început în 2016, când racheta Falcon 9 a SpaceX a explodat, distrugând un satelit Facebook.

Zuckerberg l-a ironizat de-atunci pe Musk pentru frica sa de inteligența artificială, despre care afirmă că poate reprezenta o amenințare pentru rasa umană. Elon, la rândul său, a încurajat oamenii să scape de conturile lor de Facebook, afirmând că platforma de socializare „e de rahat“. Musk chiar a șters conturile Facebook oficiale ale Tesla și SpaceX.

O avere de 111 miliarde de dolari

Musk a devenit al treila cel mai bogat om din lume după împărţirea acţiunilor Tesla, pe 31 august 2020. Aceasta a crescut valoarea acţiunilor companiei cu 9,89%.

Bloomberg a anunţat că, acum, Musk are o avere de 111,3 miliarde de dolari, adică este cu 800 de milioane de dolari mai bogat decât Zuckerberg.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 475% în acest an, adăugând peste 76 de miliarde de dolari la averea lui Musk. În acest timp, el continuă să progreseze cu planurile sale, inclusiv vehiculele electrice ale Tesla și proiectele de rachete și satelit ale SpaceX.

Nu-l interesează posesiunile materiale

Musk a urcat către primul loc al listei miliardarilor, dar este încă departe de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, care are o avere netă de aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Creșterea valorii firmei Tesla pe Wall Street a băgat bani în buzunarele lui Elon, dar susşine că posesiunile materiale nu sunt importante pentru el. Acest lucru a devenit evident după ce și-a vândut casele, la începutul acestui an.

„Nu aveți nevoie de bani”, a spus Musk când cineva a întrebat dacă are nevoie de bani. „Mă dedic planetei Marte şi Pământului. Posesiunile materiale doar te trag în jos“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iohannis: În acest moment, nu vorbim de lockdown la...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o...

ȘTIRI GdS

Cel mai rar pește din Europa a reapărut într-un...

Cea mai rară specie de pește din Europa, considerată fosilă vie, a reapărut într-un râu din România. Aspretele a fost identificat în...

Un bărbat de 315 kg, scos cu macaraua pe...

Un englez, care este cel mai gras bărbat din ţara sa, a fost scos cu o macara din apartamentul de la etajul...

O femeie a născut cvintupleți, deși avea ovare polichistice

O mamă care a decis să încerce să mai aibă un bebeluș a devenit părinte unor cvintupleți. Megan Hulen,...

A murit fiul actorului Robert Redford

James Redford, realizator de documentare, activist şi fiul actorului şi regizorului Robert Redford, a murit la vârsta de 58 de ani de...

Actorul Jeff Bridges, diagnosticat cu cancer

Actorul american Jeff Bridges, protagonistul filmului "The Big Lebowski" (1998), a anunţat luni că a fost diagnosticat cu limfom, un cancer al...

Ce beneficii au fructele de toamnă pentru organism

Toamna este sezonul fructelor coapte şi al legumelor frumos colorate, bogate în vitamine şi nutrienţi. Merele, strugurii, perele, prunele, gutuile sunt vedetele...