17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPortugalia: Președintele Marcelo Rebelo de Sousa a salvat două tinere de la înec

Portugalia: Președintele Marcelo Rebelo de Sousa a salvat două tinere de la înec


Președintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, a salvat a două tinere care au căzut din canoe și au avut dificultăți să se descurce în apă. Incidentul a avut loc, ieri, pe o plajă din Algarve. Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Portugaliei, s-a dus să înoate pe plaja Algarve, când a văzut două fete care aveau probleme să se întoarcă pe caia din care au căzut. Fără să ezite, s-a grăbit să le vină în ajutor. A înotatcât a putut de repede spre ele şi le-a ajutat. Între timp, un bărbat s-a apropia și el cu skijet-ul.

Profesor universitar, jurnalist, preşedinte din 2016 și acum, la 72 de ani, erou, potrivit polishnews.co.uk.

Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Portugaliei: „Fetele veneau de pe altă plajă. Au ieşit cu caiacul pe apă, dar curentul puternic le-a tras în direcţia acestei plaje. S-au răsturnat, s-au panicat şi au înghiţit multă apă. Nu reuşeau să redreseze caiacul, să se urce pe e, sau să înoate. Curentul era puternic. Eu am reuşit să le trag spre mal. Şi, cu ajutorul unui patriot, am reuşit să le aducem la mal în siguranţă pe aceste fete.”

Fetele au scăpat doar cu sperietura. Dar preşedintele-profesor Marcelo a ţinut să le transmită și lor, dar şi altor tineri teribilişti și prea încrezători în capacităţile lor, o lecţie despre riscurile celor ce se aventurează în valuri.

Marcelo Rebelo de Sousa: „Trebuie să aibă grijă, în viitor. Chiar dacă au veste de salvare, nu ştiu să înoate bine. Şi chiar dacă ştii să înoţi, e greu să manevezi un caiac şi să-l aduci la mal, dacă sunt valuri sau curenţi puternici.”

Preşedintele a promis că, în aceste zile, vizitează mai multe plaje din regiunea Algarve, pentru a încuraja turismul responsabil, cu măsuri care să evite răspândirea coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS