11.3 C
Craiova
duminică, 20 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin VIDEO / O cascadă din Australia a început să curgă invers

VIDEO / O cascadă din Australia a început să curgă invers

Mai multe cascade din sud-estul Australiei și-au schimbat cursul cu aproape 180 de grade. Agenția de știri locală 7NEWS Sydney a postat pe Twitter imagini cu un astfel de fenomen ce a avut loc recent în Australia, potrivit descopera.ro.

În loc să se reverse pe stâncile de pe coastele New South Wales, cel mai populat stat din Australia, apa este pulverizată înapoi spre uscat într-un fenomen spactaculos care creează un curcubeu și pare că sifidează gravitația.
Evident că există o explicație meteorologică destul de simplă pentru inversarea cursului cascadei: este doar un truc al vântului.

Vânturile puternice de pe coastă au deviat temporar cursul cascadelor

Sydney și coasta dimprejur au fost bătute, în ultimele zile, de ploi torențiale, vânturi puternice și valuri oceanice impunătoare. Potrivit 7NEWS Sydney, instrumentele folosite de meteorologi au înregistrat o viteză a vântului de 70 km/oră în Parcul Național Regal, la sud de Sydney, unde au fost înregistrate imaginile.

Sute de rezidenți din New South Wales au fost îndemnați să-și părăsească locuințele

Vânturile puternice de pe coastă au fost mai mult decât suficiente pentru a devia temporar cursul cascadelor și, din păcate, au afectat și comunitățile din jur. Sute de rezidenți din New South Wales au fost îndemnați să-și părăsească locuințele timp de trei zile în momentele de vârf ale furtunii. Vremea extremă de pe coastă a generat inundații și a lăsat mii de case fără energie electrică.

Din fericire, ploaia a scăzut în intensitate, ordinul de evacuare al rezidenților a fost ridicat, iar cascadele au revenit și ele la cursul lor normal, notează Live Science.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 / Universitatea a liniștit-o pe Voluntari. Craiova,...

Universitatea Craiova s-a impus în partida susținută...

ȘTIRI GdS

O companie aeriană a vândut toate bilete pentru un...

Compania aeriană australiană Qantas a reuşit să vândă astăzi, în numai zece minute, toate locurile pentru un „zbor către nicăieri“, anunţă agerpres,...

Volkswagen negociază vinderea brandului Bugatti

Reprezentanţii Volkswagen AG sunt în negocieri pentru a vinde brandul Bugatti unui om de afaceri croat, Mate Rimac, a anunţat joi revista...

Descoperire genetică surprinzătoare: Nu toți vikingii erau scandinavi

Analiza ADN a rămăşiţelor descoperite în morminte sugerează că nu toţi vikingii erau scandinavi, conform unui studiu publicat miercuri în revista Nature.

Coroana de plastic a rapperului Notorious BIG, vândută cu...

Faimoasa coroană de plastic a rapperului Notorious BIG a fost vândută marţi de Sotheby's la o licitaţie desfăşurată la New York. Acţiunea...

Scheletul unui Tyrannosaurus Rex, scos la licitație

Un schelet de Tyrannosaurus Rex în vârstă de 67 de milioane de ani, numit Stan, va fi scos la licitație de casa...

Actorul Dragoș Bucur, infectat cu noul coronavirus

Actorul Dragoș Bucur, actualul prezentator al emisiunii „Visuri la cheie”, a fost depistat cu COVID-19. Atât starea lui de sănătate, cât și...