13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum poţi vizita locuri frumoase din lume direct din fotoliu

Cum poţi vizita locuri frumoase din lume direct din fotoliu

Oamenii au fost sfătuiți să stea acasă, pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit în mai toată lumea. De asemenea, au fost îndemnaţi să practice distanțarea socială și să evite călătoriile care nu sunt urgente. Din această cauză, cei mai mulți au renunțat la vacanțele planificate. Asta nu înseamnă, însă, că nu poți vizita virtual unele dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Parcuri naționale sau tematice, muzee ori alte repere celebre, toate pot fi văzute fără să fie nevoie să te ridici din fotoliul tău. În felul acesta te poți bucura de câte o experiență turistică virtuală în fiecare zi.

Luminile Nordului

Aurora Boreală (sau Luminile Nordului) reprezintă unul dintre fenomenele spectaculoase ale naturii.
Aceste fuioare stranii de nori de lumină, care apar de obicei în nuanțe pale de verde și roz, sunt rezultatul coliziunii dintre particulele încărcate ale vântului solar cu particulele atmosferei terestre.
Din punct de vedere științific, Aurorele Polare pot apărea oriunde pe glob. Practic, însă, ele sunt văzute cel mai bine pe o rază de 2.500 km în jurul polilor magnetici ai Pământului, la sfârșitul toamnei și începutul iernii (Aurora Boreală la Polul Nord, respectiv Aurora Australă la Polul Sud).

Bryce Canyon Național Park din Utah

Bryce Canyon este un parc național situat în partea de sud-vest a statului Utah, SUA. Pe teritoriul parcului se află canionul, care de fapt nu este un canion veritabil, ci mai degrabă un amfiteatru natural. Bryce-Canyon-Nationalpark se află la altitudinea de 2400 – 2700 m deasupra nivelului mării, partea vestică fiind mai înaltă ca și canioanele din vecinătatea Parcul Național Zion sau Parcul Național Grand-Canyon. În regiunea parcului au sosit în anul 1850 primii coloniști albi, iar canionul a fost denumit după Ebenezer Bryce, care s-a stabilit aici în 1875. În anul 1924 este declarat monument al naturii ca în 1928 să fie declarat parc național.

Roller coaster virtual, la un parc Disney

Îți poți crea propria aventură Disney. Canale de YouTube, precum CoasterForce sau iThemePark, sunt dedicate pentru astfel de experiențe fără să fi nevoie să cumperi un bilet.

Călătorește în luxoasa Pădure Amazoniană

Pădurea Amazoniană este o pădure umedă de foioase care acoperă cea mai mare parte a bazinului Amazonului. Este situată în partea de nord a Americii de Sud și se întinde pe teritoriul a 9 țări: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam și Guyana Franceză. Are o suprafață de 5,5 milioane de kilometri pătrați. Amazonia constituie peste jumătate de păduri tropicale rămase pe Pământ și reprezintă cel mai bogat ecosistem al lumii, cu aproape 390 de miliarde arbori divizați în 16.000 de specii. Conservation Internațional îți propune o priveliște virtuală la 360 de grade a celei mai mari păduri tropicale din lume.

Descoperă Marele Canion

Grand Canyon sau Marele Canion al fluviului Colorado este un canion adânc, lung şi sinuos, săpat de fluviul Colorado de-a lugul timpului. Ca şi locatie, acesta se gaseste în nordul statului Arizona. Marele Canion are o lungime de 446 km, o lăţime de 29 km şi o adâncime de până la 1.857 de metri. Cu toate acestea, nu este nici cel mai adânc şi nici cel mai lung canion din lume. Acesta este depăşit de Marele Canion Yarlung Tsangpo, din Tibet, care poate ajunge până la adâncimea de peste 5.300 de metri.
Te poți bucura de unul dintre cele mai populare parcuri naționale din SUA, prin Google Earth.

Deschide digital porțile Muzeului Luvru din Paris

Curatorii de artă și alți specialiști te vor plimba prin spectaculosul muzeu. Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța și unul dintre cele mai importante muzee din lume. Este situat în centrul capitalei franceze, Paris, între cheiul drept al Senei și strada Rivoli, într-o clădire istorică, fost palat regal, Palatul Luvru. Exponatele de artă franțuzești acoperă o largă parte din istoria Franței, de la Dinastia Capețienilor până în prezent. Muzeu cu caracter universal, Luvrul posedă opere de artă din epoci diferite ale civilizației: din Antichitate până la 1848, și acoperă o arie geoculturală întinsă, de la Europa occidentală, Grecia, Egipt până la Orientul Apropiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS