6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAu golit rafturile farmaciilor de apă de gură după ce un oficial japonez a afirmat că ar putea combate coronavirusul

Au golit rafturile farmaciilor de apă de gură după ce un oficial japonez a afirmat că ar putea combate coronavirusul

Farmaciile japoneze au fost golite de apă de gură miercuri. Fenomenul s-a produs la o zi după ce guvernatorul prefecturii Osaka a sugerat că aceasta ar putea ajuta în combaterea coronavirusului. Afirmaţia acestuia a declanșat un val de cumpărături care a amintit de primele zile ale pandemiei, relatează Reuters.

Guvernatorul prefecturii Osaka Hirofumi Yoshimura a declarat marţi că un studiu a descoperit o încărcătură virală mai redusă în saliva a 41 de pacienți cu simptome ușoare ale COVID-19 după ce și-au clătit în mod regulat gura cu un medicament pe bază de povidon iodinat.
„Poate că putem chiar să combatem coronavirusul cu apă de gură”, a declarat acesta. El a făcut referire la un studiu despre pacienții cu COVID-19 izolați în hotelurile regiunii.

Oamenii au postat pe rețelele sociale imagini cu rafturile din farmacii golite

Sute de mii de oameni au postat pe rețelele sociale imagini cu rafturile din farmacii golite pe care erau afișate semne cu „stoc epuizat”, cerând sfaturi unde ar putea găsi produsul.

Acțiunile companiei japoneze Meiji Holdings Co., care vinde o marcă populară de apă de gură numită Isojin, au crescut cu 7,7% marți înainte să scadă cu 4% miercuri după ce peste 1,2 milioane de postări cu haștagul #Isojin au fost postate pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al guvernului nipon este la curent cu comentariile guvernatorului

Purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yoshihide Suga, a declarat că este la curent cu comentariile guvernatorului, inclusiv cu faptul că oamenii de știință vor încerca să stabilească dacă ingredientul ar putea preveni agravarea simptomelor pacienților infectați cu COVID-19. Unii experți și-au exprimat, însă, scepticismul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS