14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa 5 ani a devenit membru Mensa

La 5 ani a devenit membru Mensa

-

Liam Patel, în vârstă de 5 ani, a fost acceptat în Fundația Mensa, unde există aproximativ 200 de membrii cu vârsta sub vârsta de 10 ani, potrivit reporter.am.

Liam, care locuiește în Lancaster, Pennsylvania, spune că cel mai mult îi place să înveţe și că este îndrăgostit de matematică. La cinci ani, puștiul adoră matematica şi rezolvă probleme complicate cu o uşurinţă incredibilă.

Liam Patel spune că la la început a învăţat de la părinţi. Apoi am început să devin mai isteţ, aşa că mă descurcam fără ajutor.”

Ba chiar o meditează pe sora lui geamănă. Amândoi au mers la aceeaşi grădiniţă. Dar părinţii şi-au dat seama repede că fiul lor are o inteligentă remarcabilă, cu mult peste medie, la vârsta lui.

Avi Patel, tatăl:“Are o minte foarte analitică, un mod de gândire foarte “ingineresc”. E foarte ager la recunoaşterea unor modele şi putea să rezolve probleme de matematică de la 3 ani. Ne-am consultat cu învăţătorul şi el ne-a sugerat să-i testăm coeficientul de inteligenţă. Desigur, suntem foarte mândri de el. Vrem să ne asigurăm că va avea parte de un mediu care să-i provoace mintea, un mediu în care să aibă şansa să înveţe mai mult şi să-şi dezvolte intelectul.”

Băiețelul a trecut cu bine testul care i-a permis să fie primit în MENSA – fundaţia elitelor intelectuale, ce sponsorizează activităţi educaţionale şi oferă burse şi premii tinerilor cu minți sclipitoare.

Părinţii cred că acceptarea în clubul MENSA îl va ajuta pe micuț. Anul acesta a fost admis în organizaţie un băiețel de trei ani din Malaysia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS