14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să-ţi alegi corect încălţămintea

Cum să-ţi alegi corect încălţămintea

Atunci când ne alegem încălţămintea trebuie să ţinem cont de câteva reguli. Încălţămintea ne poate fi un aliat de nădejde, dar şi un inamic ce ne compromite sănătatea şi frumuseţea picioarelor.

În faţa calităţii şi confortului nu ar trebui să primeze aspectul încălţămintei şi tendinţele în modă. Indiferent că este vorba despre tocuri sau talpă dreaptă, vei vrea să te bucuri de maximum de confort. Cum poți obține asta? Cum faci cele mai inspirate alegeri? Iată o listă de aspecte de care trebuie să ţi cont atunci când pornești în căutarea unor pantofi corespunzători nevoilor tale.

Este necesar să te ghidezi și după lungimea tălpii atunci când cauți pantofi

De multe ori se întâmplă ca o pereche de pantofi, deși a fost aleasă după număr, să fie prea mică și să incomodeze. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, este necesar să te ghidezi și după lungimea tălpii atunci când cauți pantofi. Se întâmplă deseori ca numărul să nu corespundă.

Știi care este forma picioarelor tale?

Mulți afirmă că știu exact de ce fel de încălțăminte au nevoie. Li se dovedește însă contrariul atunci când ajung să o poarte. Se poate face o clasificare a tipurilor de picioare astfel: atunci când degetul mare este cel mai lung vorbim despre tipul egiptean. Acest lucru este valabil pentru majoritatea populației. Există și cazuri în care degetul al doilea este mai lung decât cel mare. Tipul acesta este numit grecul. Asiaticul este tipul specific celor care au primele trei degete de aproximativ aceeași lungime. Desigur, acesta nu este întotdeauna un aspect după care să ne ghidăm când alegem pantofii. Există alte aspecte de care trebuie să ţi cont pentru un confort sporit.

Pielea naturală, recomandată pentru a menține sănătatea picioarelor tale

Să presupunem că te interesează o pereche de pantofi din piele naturală. Aceasta este recomandată pentru a menține sănătatea picioarelor tale. Înainte de a plăti pentru pantofii respectivi, asigură-te că: încălțămintea nu este deformată; nu îți înghesuie degetele, poți să îți miști în voie degetele în pantofi.

Trebuie să ținem cont și de tipul tălpii

Când ne alegem încălțămintea, trebuie să ținem cont și de tipul tălpii: unele sunt plate, pe când altele sunt arcuite. Mereu sunt de preferat materialele moi și confortabile.

Stabilitatea, un criteriu important

Stabilitatea reprezintă un criteriu important. Aceasta poate fi testată cu ușurință prin ridicarea ștaifului la o înălțime minimă, lăsând pantoful să cadă apoi pe o suprafața dreaptă. Un calapod bun este recunoscut după faptul că acesta nu se va înclina la cădere.

Fii atent și la tipul de căptușeală din interior!

Să fii atent și la tipul de căptușeala din interior! Rolul estetic al acesteia este mai puțin important. Este esențial să prezinte avantaje funcționale optime.

Mergi să îţi cumperi încălţăminte seara

Mergi la shopping de încălţăminte seara, pentru că picioarele au tendinţa de a se umfla pe parcursul zilei. Dacă îţi cumperi pantofi dimineaţa, s-ar putea să ai parte de o surpriză neplăcută: seara, vei constata că te strâng.

Mergi câţiva metri prin magazin încălţat

Mergi câţiva metri prin magazin încălţat şi vezi dacă te simţi confortabil. Nu te baza că materialul „se va lăsa” cu timpul, pentru că nu e o garanţie.

Acordă atenţie şi lăţimii pantofilor

Acordă atenţie şi lăţimii pantofilor, nu doar lungimii. Dacă simţi că te strâng în lateral, cere o mărime mai mare sau caută alt model. Nu se întâmplă mereu ca o mărime mai mare să presupună şi o lăţime mai mare.

Vezi cum se simte talpa la mers

Dacă talpa pantofului este prea subţire, o să ai probleme cu durerile în tălpi, deoarece vei simţi orice mică denivelare. Talpa încălţămintei trebuie să fie flexibilă, astfel încât să se muleze pe forma naturală a tălpii atunci când păşeşti. O talpă mult prea rigidă te va pricopsi cu dureri şi disconfort la mers.

Cumpără branţuri pentru a îmbunătăţi orice pereche de pantofi

Branţurile cu gel sunt ultima inovaţie. Gelul amortizează toate mişcările. Branţurile cu gel asigură confort continuu pe suprafeţele dure şi amortizarea şocurilor pe toată durata zilei. Acestea înlocuiesc branţul deja existent în pantofi.

Pantofii nepotriviţi îţi pot aduce numeroase probleme

Bătăturile şi pielea îngroşată de pe călcâie şi degete sunt principalele afecţiuni cu care te vei confrunta în cazul în care vei purta încălţămintea nepotrivită. La fel de neplăcute sunt şi durerile survenite la nivelul degetelor sau cele de călcâi ori din talpă. Pentru a preveni astfel de neplăceri, ţine cont de sfaturile oferite mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS