27.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Ireal. Câți americani au făcut gargară cu clor pentru a preveni Covid

Ireal. Câți americani au făcut gargară cu clor pentru a preveni Covid

Peste o treime dintre americani au folosit în mod necorespunzător soluții de curățare și dezinfectare pentru a încerca să prevină infectarea cu coronavirus, potrivit unei cercetări realizate după ce președintele Donald Trump a întrebat dacă injectarea cu asemenea produse poate trata Covid-19, relatează Reuters.

Spălarea hranei cu clor, folosirea produselor de curățenie sau a dezinfectanților pe piele sau inhalarea intenționată precum și ingerarea acestor produse au fost unele dintre cele mai comune practici de ”mare risc” raportate într-un sondaj de opinie realizat pe 4 mai pe 502 adulți americani, a rasportat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Liderul cercetării a spus că sondajul a fost realizat după ”o creștere bruscă” a apelurilor privind otrăvirea cu dezinfectante în timpul pandemiei.

Aproximativ 39% dintre oamenii chestionați au spus că ”s-au angajat intenționat cel puțin o dată la o practică de mare risc” și nerecomandată de către Centrul pentru Prevenția Bolilor pentru a preveni infectarea cu coronavirus, inclusiv prin folosirea clorului pentru a curăța produse sau pulverizarea pe corp cu spray dezinfectant. 4% au băut și au făcut gargară cu soluții cu clor diluate, cu apă cu săpun sau dezinfectanți!

Un sfert din cei chestionați au relatat că au avut cel puțin o reacție adversă la produsele de curățenie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O mie de saci cu peturi, scoși din lacul...

Peste o mie de peturi și alte...

ȘTIRI GdS

O mie de saci cu peturi, scoși din lacul...

Peste o mie de peturi și alte deșeuri au fost scoși sâmbătă din lacul de acumulare de la Vădeni, din Târgu-Jiu.

Senatul amână legea privind carantina și izolarea

Senatorii amână o decizie în privința proiectului de lege privind carantina și izolarea, inițiat de guvern și adoptat cu modificări de deputați....

O femeie din Craiova, la un pas de moarte

Un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost lovit cu mașina de un tanar de 19 ani, din...

Bundesliga va debuta la jumătatea lunii septembrie

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat vineri...

MotoGP: A fost anulat Marele Premiu al Americilor

Marele Premiu al Americilor la MotoGP a fost anulat oficial. Anunțul a fost făcut vineri de către Federaţia Internaţională de Motociclism.

Orban: Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00.

Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00 dacă nu se respectă regulile de protecție sanitară, a declarat sâmbătă, premierul Ludovic Orban,...