7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Sirop de soc la rece

Reţeta de weekend – Sirop de soc la rece

Ingrediente:
45 flori mari de șoc, 4 lămâi mărișoare, 2 kg zahăr, 2 litri apă

Florile de soc se spală în apă rece, una câte una, scufundând inflorescențele și scuturându-le ușor. Zahărul și apa se pun pe foc, într-o cratiță de 4-5 litri. Se încălzește conținutul până ce zahărul se dizolvă complet (nu trebuie să fiarbă), apoi se ia de pe foc. Puteți pune mai mult zahăr, dar nu mai puțin. Se storc bine de zeamă lămâile în sirop. Dacă vă place gustul de coajă de lămâie, puteți adăuga și coaja lămâilor. Florile spălate și alese se adaugă în cratiță după ce siropul s-a răcit. Acoperiți vasul cu capac și dați la frigider 4 zile. În acest timp, florile se macerează și transferă siropului aroma lor. După 4 zile, siropul se filtrează și se pune în sticle, care se închid bine. Se pot păstra într-un loc răcoros și întunecat pentru iarnă. Se diluează cu apă plată sau apă minerală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS