10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIndia: Cozi kilometrice la magazinele de băuturi alcoolice

India: Cozi kilometrice la magazinele de băuturi alcoolice

După 40 de zile în care oamenii au stat în izolare la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, sute de indieni au stat la coadă, în afara magazinelor cu băuturi alcoolice din New Delhi.

Restricțiile la nivel național, printre cele mai stricte din lume, au fost relaxate în anumite zone în care sunt mai puține infectări. Pentru celelalte zone, restricțiile rămân valabile până pe 17 mai.

Luni, mai multe mașini guvernamentale și mașini de poliție au făcut razii în traficul din New Delhi, pentru a se asigura că nu exită mai mult de doi ocupanți într-o mașină.

Poliţia îi supraveghează pe oamenii aflaţi la coadă
Poliţia îi supraveghează pe oamenii aflaţi la coadă

În jurul orei 9:30 de dimineață, o coadă de peste 500 de persoane s-a format în afara unui magazin de băuturi alcoolice din zona Kalyan Puri, înainte ca magazinul să fie închis, iar poliția a început să lovească mulțimea pentru a împrăștia oamenii, potrivit unui martor Reuters.

Înlăturarea restricțiilor ar putea crește numărul infectărilor din India, dar guvernul dorește ca activitatea economică să fie reluată, pentru că veniturile scad, iar milioane de oameni se luptă să trăiască din cauza lipsei de venituri.

„Trebuie să ne pregătim să conviețuim cu coronavirusul, trebuie să ne obișnuim cu el”, a declarat premierul din New Delhi, Arvind Kejriwal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS