11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFaceți cunoștință cu femeia care a învins două pandemii

Faceți cunoștință cu femeia care a învins două pandemii

Angelina Friedman a supraviețuit cancerului, avorturilor, sângerărilor interne, și acum nu unei ci a două pandemii.

La mai bine de 100 de ani după ce a supravieţuit pandemiei gripale din 1918, femeia în vârstă de 101 ani a bătut coronavirusul. Un administrator la Mohegan Lake, New York, casa de îngrijire medicală în care trăiește Friedman, a spus că bătrâna sărbătorește viața ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. „De asemenea, ea arăta câtă lume are nevoie de speranță că poți învinge coronavirusul la 101”, a declarat Amy Elba pentru CNN. Fiica lui Friedman, Joanne Merola, a spus că mama ei este o supraviețuitoare. „Ea și tata au avut cancer în același timp. Ea a supraviețuit. El nu”, a spus ea.

S-a născut pe o navă care o ducea în America

În 1918, Angelina Sciales (acum Friedman) s-a născut pe o navă care transporta imigranți din Italia spre New York City. Era în mijlocul pandemiei din 1918. Nu se crede că bebelușul a contractat boala. Mama ei a murit dând naștere, iar cele două surori ale ei au ajutat-o ​​să supraviețuiască până când s-au putut reuni cu tatăl lor în New York, unde locuiau în Brooklyn, a declarat Merola. Unul din cei 11 copii, Friedman este ultima care a supraviețuit. „Nu este om”, a spus Merola. „Are ADN suprauman”. Acum, rezident al Centrului de Terapie Restaurativă și Asistență de Nord Westchester, Friedman s-a luptat cu încă o pandemie. „Ea a fost la spital pentru o procedură și, la întoarcere, a fist testată pozitiv”, a declarat Elba pentru CNN.

Bătrâna şi-a reluat îndeletnicirile

Merola a spus că mama sa izolată în camera ei a avut febră timp de câteva săptămâni. Pe 20 aprilie a fost testată din şi rezultatul a fost negativ. Asistentele au sunat-o pe Merola și au spus că Friedman se simte bine. Mânca din nou și căuta fire cu care să croșeteze.

Bătrâna la celebrarea zilei de naştere

„I-a plăcut tot timpul să tricoteze. Face tot felul de lucruri și le dă vizitatorilor,” a spus fiica bătrânei.

Regina balului

Personalul a organizat o mare petrecere de aniversare la împlinirea vârstei de 101 ani de naștere a lui Friedman, iar anul trecut a fost încoronată regină de bal.

Angelina Friedman a fost încoronată ca regină a balului la 100 de ani


„E super activă. Nu-ți venea să crezi pentru vârsta ei”, a spus Elba. „Încă își desfășoară activitățile de agrement”. La fel ca multe alte facilități, a spus Elba, au creat mijloace alternative pentru ca pacienții să rămână în contact cu familiile lor. Din cauza unei răni la spate, Merola nu a mai putut să-și viziteze mama din februarie. Deoarece mama ei este aproape surdă, ele nu pot vorbi la telefon. Pe măsură ce se apropie sezonul de bal, Elba a spus că speră că Friedman să fie numită regina balului pentru al doilea an consecutiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS