16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMuşuroaiele de furnici de pe locul unde Tesla va ridica o fabrică, salvate

Muşuroaiele de furnici de pe locul unde Tesla va ridica o fabrică, salvate

Marţi au fost mutate muşuroaie de furnici de lemn de pe o parcelă de pământ de la marginea Berlinului, la Gruenheide. Aici se va ridica o nouă fabrică aparţinând producătorului american de autoturisme electrice Tesla.

Mai multe muşuroaie de furnici de lemn au fost identificate pe o parcelă de pământ de la marginea Berlinului, la Gruenheide, potrivit digi24.ro. Marţi, câteva muşuroaie au fost ridicate cu tot cu insecte. Acestea au fost transportate până într-o pădure din apropiere, unde au fost relocate. Alte câteva astfel de relocări urmează să aibă loc. „Un muşuroi este relocat”, a declarat Kristian Tost. Acesta reprezintă compania Natur und Text, care evaluează noul proiect Tesla din punctul de vedere al expertului în conservarea naturii.

Furnicile nu erau singurele vieţuitoare de pe această parcelă de pământ 

Furnicile nu erau singurele vieţuitoare de pe această parcelă de pământ. Naturaliştii au semnalat prezenţa acolo şi a câtorva exemplare de şopârle de nisip. De asemenea, în zonă trăiesc şi lilieci. Trei dintre ei şi-au găsit adăpost în singurul pin de pe aceste teren. Copacul urmează să fie tăiat în zilele următoare.

Fabrica de la Gruenheide, prima din Europa a companiei americane

Tesla doreşte să asambleze până la 500.000 de automobile pe an în viitoarea fabrică de la Gruenheide, începând de anul viitor. Aceasta va fi prima fabrică europeană a companiei americane.

Tesla nu a primit încă permisul de mediu pentru a construi în această locaţie

Tesla nu a primit încă permisul de mediu pentru a construi în această locaţie, dar compania americană a început deja să amenajeze locul. Reprezentanţii Tesla acceptă riscul că ar putea să nu primească unda verde de la autorităţile de mediu. Deocamdată nu se ştie când vor începe activităţile de construcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS