2.5 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Lecții de izolare de la o familie din Roma, care stă în casă de 3 săptămâni

Lecții de izolare de la o familie din Roma, care stă în casă de 3 săptămâni

Familia Aninni este în izolare în apartamentul din Roma de aproape trei săptămâni. Cei trei au sfaturi pentru familiile din întreaga lume care se află în aceeași situație.

De la balconul lor, cei trei membri ai familiei au stat de vorbă cu corespondentul BBC Europa, Jean Mackenzie.

Alan, Selenia și Federico nu au mai ieșit din apartament din ziua în care Roma a intrat în carantină, adică de aproape trei săptămâni. În acest timp, doar Alan a fost la cumpărături de două ori.

„Eu am fost curajosul”, i-a spus el corespondentului BBC.

Alan a spus că, până la acest moment, familia gestionează bine situația: „Trebuie să îți planifici ziua foarte bine. Să te comporți ca și cum ai fi la muncă. Singura diferență este că stai împreună cu ai tăi. Deci, 24 de ore pe zi stai împreună cu ai tăi”.

Alan spune că, în cea mai mare parte a zilei, fiecare membru al familiei stă în camera lui, pentru a nu se enerva unul pe altul. El și soția lui muncesc în câte o cameră, iar fiul lor își face cursurile de la școală online, în camera lui.

În cele trei săptămâni, au aflat lucruri noi despre fiecare membru al familiei. 

„Am constatat că fiul meu mănâncă foarte mult”, spune râzând Alan.

Lui Alan îi place să facă jogging și participă la maratoane. Încearcă acum să compenseze lipsa mișcării în aer liber cu exerciții făcute acasă.

 „Nu am mai alergat din 7 martie. Duminica viitoare trebuia să aibă loc la Roma un maraton. Eu și cu colegii mei vom organiza maratonul în interior. Am împărțit cei 42 de kilometri și vom alerga fiecare câte un kilometru în interiorul caselor noastre. În numim acum marat-home”.

Familia Aninni a decis să fie foarte strictă în ceea ce privește regulile izolării pentru că e singura metodă prin care poate fi depășită această perioadă.

 „Am văzut că numărul infectărilor și cel al deceselor crește de la zi la zi, așa că e singura cale”.

Alan spune că izolarea are și o parte bună: „Petrecem foarte mult timp în familie și asta e bine!”.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat din Mehedinți, anchetat pentru tentativă de furt de...

O femeie din comuna gorjeană Bumbești Pițic...

ȘTIRI GdS

Tradiţionalul salut public al Împăratului Japoniei, anulat

Casa Imperială a Japoniei a anunţat, vineri, că a decis să anuleze tradiţionalul salut public de Anul Nou al Împăratului Naruhito, eveniment...

Satul austriac Fucking îşi schimbă numele

De la 1 ianuarie 2021, satul austriac Fucking îşi schimbă numele în Fugging. ”Da, pot confirma că această redenumire va avea loc”,...

Cum îngrijim Poinsettia (Crăciunița sau Steaua Crăciunului)

Poinsettia, care mai este numită și Crăciuniță, Floarea Crăciunului sau Steaua Crăciunului, este floarea simbol a Sărbătorilor de iarnă și una dintre...

Megan Fox a depus actele prin care solicită divorţul...

Actriţa americană Megan Fox a depus actele prin care solicită divorţul de soţul ei, actorul Brian Austin Green, cu care a fost...

Electric Castle 2021. Organizatorii au anunțat primii headlineri

Organizatorii celei de-a opta ediții a Electric Castle au anunțat primii headlineri ai festivalul reprogramat pentru 14 - 18 iulie 2021.

Prinţul Harry, desemnat cel mai sexy membru al unei...

Cititorii revistei People l-au desemnat pe Prinţul Harry "cel mai sexy membru al unei familii regale". Ducele de Sussex, în vârstă de...