17.9 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Magazin Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri anunţă, într-un mesaj publicat pe site-ul instituţiei, că certificatele de situaţie de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic.

Astfel, operatorii economici care vor să aplice pentru ajutorul de şomaj tehnic trebuie să depună la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în format electronic, o cerere semnată şi datată de către angajator, Declaraţie pe propria răspundere şi lista angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic.

În Declaraţie, li se va cere să certifice faptul că informaţiile sunt adevărate şi li se va prezenta consecinţa juridică a prezentării unor informaţii false. Răspunderea este a angajatorului/persoanei care depune Cererea.

Cererile pot fi depuse la ANOFM începând cu 1 aprilie pentru perioada 16-31 martie şi începând cu 1 mai pentru perioada 1 aprilie-16 aprilie.

Angajatorii care depun documentele la ANOFM primesc banii în termen de 15 zile de la depunerea documentelor, iar obligaţia acestora este ca în termen de trei zile să plătească sumele primite angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Iohannis felicită rezerviștii militari de ziua lor

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, duminică, rezerviştilor militari că prin misiunile pe care le-au desfăşurat cu succes au sporit relevanţa strategică a...