19.1 C
Craiova
marți, 29 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Elefanții din Thailanda au fost „eliberați“ de scaunele grele pentru turiști

Elefanții din Thailanda au fost „eliberați“ de scaunele grele pentru turiști

Zeci de elefanți au fost „eliberați” ieri dimineață, după ce nu au mai fost nevoiți să poarte pe spate scaunele grele din lemn în care plimbau turiștii de ani de zile, informează Yahoo News.

Elefanții de la tabăra Maesa din Thailanda au transportat în spate turiști în ultimii 44 de ani, însă pandemia de coronavirus a decimat turismul local.

Pentru că sfârșitul pandemiei nu se întrevede, proprietarii taberei au decis să scoată construcțiile de lemn și metal de pe spatele pachidermelor pe toată durata zilei.

Elefanții nu vor mai fi chinuiți

Anchalee Kalampichit, directorul taberei, spune că este pentru prima dată în ultimii 44 de ani când elefanții nu poartă cuștile la începutul zilei și a anunțat o transformare a afacerii.

Astfel, elefanții vor fi lăsați să umble liberi pe terenul taberei, iar turiștii vor putea intra ca să-i vadă. Kalampichit a spus că cei 78 de elefanți nu vor mai purta niciodată scaunele pentru turiști.

„De când am început afacerea, în 1976, plimbarea pe elefanți a fost întotdeauna activitatea favorită a turiștilor. Pentru că epidemia s-a extins au existat tot mai puțini turiști și până la urmă guvernul ne-a cerut să închidem, așa că am îndepărtat scaunele pentru a elibera elefanții“, spune Anchalee Kalampichit.

„Nu avem de gând să punem scaunele înapoi pe elefanți, chiar dacă vom putea funcționa din nou. Vrem să schimbăm locul și să găsim moduri mai naturale prin care publicul să se bucure de elefanți. O să primim turiștii care doresc să învețe mai multe despre modul de viață al elefanților, în loc să-i folosim pentru a distra turiștii“, a adăugat Kalampichit.

Cât costa îngrijirea elefanților

Tabara de elefanți din Thailanda a fost închisă de autorități alături de alte 28 de tipuri de afaceri considerate neesențiale, ceea ce înseamnă că animalele vor trebui hrănite și îngrijite fără încasări.

„Costul pentru îngrijirea a 78 de elefanți și păstrarea personalului de 300 de persoane este de aproximativ 130.000 de lire sterline pe lună. Nu vom uita de nimeni și vom încerca să aveam grijă de elefanți cât de mult putem. Acum plantăm legume pentru a fi mâncate de personal, ca o modalitate de a reduce cheltuielile“, a spus Anchalee Kalampichit.

În zona Chiang Mai din Thailanda sunt 93 de tabere de elefanți, iar autoritățile au anunțat că 85 riscă să fie închise dacă situație nu se îmbunătățește.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Emiratele Arabe Unite vor să trimită un rover pe...

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor lansa în...

ȘTIRI GdS

Programele „Rabla Clasic“ şi „Rabla Plus“ pentru persoane juridice,...

Înscrierea persoanelor juridice în Programele „Rabla Clasic“ şi „Rabla Plus“ a fost prelungită până pe 30 octombrie 2020, inclusiv, a anunţat Administraţia...

Malta vrea înapoi dintele de rechin dăruit de Sir...

Legendarul naturalist Sir David Attenborough a donat un dinte de rechin preistoric vechi de 23 de milioane de ani familiei regale britanice,...

Regina Elisabeta a II-a este supărată că servitorii refuză...

Personalul casei regale s-a răzvrătit în legătură cu planurile Reginei Elisabeta a II-a de a petrece sărbătorile de iarnă la Sandringham, ceea...

British Museum va restitui Irakului o placă sumeriană veche...

British Museum va restitui o placă sumeriană veche de 4.000 de ani care a fost furată din Irak, dar a fost recuperată...

Joaquin Phoenix şi Rooney Mara, părinţii unui băieţel botezat...

Joaquin Phoenix şi Rooney Mara au devenit părinţii unui băieţel, pe care l-au botezat River, în amintirea fratelui actorului, care a murit...

Filmările la „Avatar 3“ sunt gata „95 la sută“,...

Filmările la „Avatar 2“ s-au încheiat, a anunţat regizorul, producătorul şi scenaristul James Cameron, care lucrează în prezent la a treia parte...