7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente care aproape nu expiră

Alimente care aproape nu expiră

Ştiaţi că există alimente pe care le puteţi ţine în cămară mulţi ani fără să se strice? Unele dintre aceste produse pot fi consumate chiar şi după zeci de ani dacă au fost depozitate corespunzător.

Miere de 3.000 de ani, găsită în mormintele egiptene

Mierea este singurul aliment ce nu expiră niciodată ca să nu mai vorbim de numeroasele beneficii pentru sănătate. Arheologii au găsit în mormintele egiptene miere de 3.000 de ani, care era încă bună pentru consumat. Acest lucru e posibil datorită nivelului scăzut de umiditate, acidităţii, acidului gluconic natural şi peroxidului de hidrogen natural pe care le conţine mierea, potrivit digi-world.tv.

Oţetul poate sta în cămară ani întregi

Şi oţetul poate sta în cămară ani întregi. Printre tipurile de oţet care rezistă un timp îndelungat se numără oţetul alb, din cidru de mere, de vin de orez şi din vin roşu, printre altele. Poate fi folosit şi pentru pentru a conserva alte alimente.

Sarea, printre cele mai rezistente produse comestibile

Sarea este unul dintre cele mai rezistente produse comestibile din lume. Aceasta e folosita pentru protejarea altor tipuri de mâncare de mucegai şi bacterii, pentru a fi conservate. Pentru a putea fi consumată în stadiul ideal, sarea trebuie ţinută departe de umezeală şi surse de căldură.

Orezul poate rezista foarte mult timp

Fie că depozitezi orezul în cămară, frigider sau congelator, acesta poate rezista foarte mult timp dacă este păstrat în condiţii corespunzătoare şi nu este gătit. Tipurile de orez alb, sălbatic, Arborio, Jamine şi basmati pot fi păstrate, fără să fie gătite, fără probleme. Singura excepţie este orezul brun, care expiră mult mai repede pentru că are un conţinut de ulei mai mare.

Mai multe tipuri de zahăr expiră foarte greu

Zahărul poate rezista foarte mult timp dacă este ţinut departe de umezeală şi surse de căldură. Mai multe tipuri de zahăr expiră foarte greu, inclusiv zahărul alb granulat, zahărul brun şi zahărul pudră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS