10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPutin, costumat cu un combinezon, în timp ce vizita un spital din Moscova

Putin, costumat cu un combinezon, în timp ce vizita un spital din Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat un costum de protecţie şi o mască respiratorie, în timpul unei vizite la un spital care trata pacienţii cu coronavirus, în condiţiile în care primarul Moscovei a declarat că focarul din capitala rusă este mult mai grav decât au arătat estimările iniţiale.

Putin costumat cu un combinezon galben

Vladimir Putin şi-a schimbat cămaşa obişnuită şi cravata pentru un echipament de protecţie complet, în timp ce a vizitat pacienţii care au primit tratament pentru virusul Covid-19 într-un spital din Moscova, scrie RT.

Înconjurat de personalul spitalului, Putin s-a costumat cu un combinezon galben şi a fost echipat cu o mască respiratorie.

Ce i-a spus Putin directorului spitalului

Înainte de vizită, Vladimir a avut o întâlnire cu membrii grupului de lucru din Rusia pentru combaterea focarului de Covid-19, la care au participat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, vicepremierul Tatyana Golikova şi ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko.

În urma întâlnirii, Putin a decis că vrea să verifice situaţia implementării măsurilor şi le-a spus colegilor: „Hai să vedem Kommunarka” (spitalul care tratează bolnavii cu coronavirus).

Putin i-a spus directorului spitalului că este mulţumit de modul în care progresează lucrurile, că spitalul este bine organizat şi că personalul medical „ştie ce să facă, cum să facă, au tot ce au nevoie şi pot folosi eficient echipamentele existente”.

Două scenarii sunt posibile

Directorul spitalului i-a transmis lui Putin că două scenarii sunt posibile: fie focarul urmăreşte modelul asiatic şi se reduce destul de repede, fie cazurile vor avea o evoluţie ascendentă ca în Italia. El a spus că cel mai important este ca un medicament să fie gata pentru scenariul cel mai rău.

Până la sfârşitul săptămânii, se estima că la Moscova vor fi efectuate 13.000 de teste Covid-19. Ministrul Sănătăţii a spus că Moscova va avea 5.000 de paturi disponibile pentru pacienţii cu coronavirus în următoarele trei sau patru săptămâni. Directorul spitalului i-a spus lui Putin că 70 de persoane au fost externate din spital în ultimele 24 de ore, cu alte 29 internate.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS