12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să stăm acasă cu spor

Cum să stăm acasă cu spor

Trebuie să stăm acasă! Nu este o invitație, ci un imperativ în această perioadă. Sunt multe lucruri pe care le putem face ca să nu ne plictisim. Lucruri amânate pentru că nu a existat niciodată timp sau lucruri noi de învățat și experimentat. Lucruri care să ne scape de plictiseală sau să ne ajute să ne distrăm împreună cu copiii și restul familiei. Iată cum putem să stăm acasă cu spor! 

1. Ai grijă de tine

Să stai acasă nu înseamnă să rămâi în pijama toată ziua. Este important să acordăm importanța adecvată rutinei începând încă de dimineață. Ceea ce facem dimineața imediat ce ne trezim afectează restul zilei noastre. Primul lucru obligatoriu este să ne îmbrăcăm și să ne pregătim ca și cum ar urma o zi lucrătoare. Să fii ordonat și îngrijit este esențial pentru a nu te demoraliză și a nu fi copleșit de plictiseală. 

2. Informează-te

Unul dintre avantajele acestei perioade este posibilitatea de a avea timp pentru aprofundare. Informează-te despre ce se întâmplă în țară și în lume. Foloseste timpul disponibil pentru a-ți crea o opinie despre tot ceea ce te interesează.

3. Sună-i pe cei dragi

Menținerea legăturii este vitală. Dedică zilnic timp telefoanelor sau apelurilor video către familie și cei dragi, pentru că asta te ajută să te simți mai bine și mai puțin singur.

4. Rămâi în formă

S-a închis sala de sport? Nu-i problem ă , te poți menține în formă și fără ea. Sunt o mulțime de aplicații și videoclipuri pe YouTube în care sunt prezentate antrenamente concepute pentru a fi făcute în casă. 

5. Planifică-ți următoarea vacanță

Există viață și după coronavirus! Planificarea este ceea ce ne permite să vedem viitorul într-un mod pozitiv și proactiv. Începe de pe acum să-ți organizezi mental viitoarea vacanță.

6. Gătește

Menținerea în formă este în regulă, dar trebuie să și mănânci. Mai ales dacă ți-ai umplut cămara cu provizii! Gătitul este unul dintre cele mai relaxante și plină de satisfacții activități de făcut acasă. Poți experimenta rețete noi sau poți găti împreună cu copiii.

7. Grădinărește

Cei norocoși să aibă o grădină, o terasă sau măcar un balcon se pot dedica acum grădinăritului. A fi în contact cu natura nu poate decât să facă bine și să alunge gândurile rele. 

8. Citește o carte

Poți citi pentru tine sau cu voce tare pentru întreaga familie. Dacă vrei să ai mâinile libere și să experimentezi o pasiune care cucerește milioane de oameni, acesta este momentul potrivit pentru a te dedica cărților audio.

9. Uită-te la filme

Toți am visat măcar o dată să stăm tolăniți pe canapea și să ne uităm la filme zile în șir. Pregătește un castron mare cu floricele și organizează un maraton din serialele tale preferate sau cu altele noi. 

10. Curățenie în casă

Garajul este plin? Ai amânat curățarea sertarelor sau a terasei? Ai tot timpul acum să te ocupi de ele și de restul casei. Este un lucru util, te ajută să-ți consumi energia și să te eliberezi de  tensiune. 

11. Ordine în șifonier

Până când trece coronavirusul, primăvara își va intra în drepturi. Se încălzeste și este momentul să ne schimbăm garderoba. Fă ordine în sifoniere și dulapuri, eventual inspirându-te din multele video-uri de pe youtube care ne învață ordinea și eficiența în organizarea lucrurilor.

12. Scrie

Un alt mod de a exorciza frica și a face să treacă timpul este să scrii. Scrie un jurnal și, mai ales, încearcă să-l scrii de mâna. Oamenii de știință susțin că scrierea de mână stimulează creierul, scade anxietatea și te face mai încrezător.

13. Jocuri de societate

Jocurile sunt o modalitate excelentă de a te distra împreună cu familia. Avantajul jocurilor de societate este că poți interacționa cu toată lumea în timp ce joci. Puteți juca Monopoly, cărți sau ce mai aveți pe-acasă. Puzzle este un alt mod relaxant de a petrece timpul. De asemenea, există piese de artă incredibile realizate cu Lego. Dacă aveți copii, cu siguranță nu v ă lipsește acest joc din casă. Indiferent ce alegi, trebuie doar să fii creativ și să lași copilul din tine să se manifeste.

14. Organizează o vânătoare de comori

O activitate distractivă pentru o familie cu copii este să găsești obiecte ascunse. Fă o listă de lucruri care trebuie găsite și dă-o tuturor. Obiectele pot fi în interior sau, dacă aveți o grădină, în curte. Stabilește o limită de timp pentru a le localiza pe toate. Unul dintre trucurile pentru a te distra la vânătoarea de comori este să fii creativ. În loc de numele unui obiect, ai putea scrie o serie de indicii, astfel încât ceilalți să încerce mai întâi să înțeleagă care este obiectul și abia apoi să fugă să îl găsească. Gândeste-te și la un mic premiu pentru câștigător.

15. Yoga și meditație

În această perioadă de stres și anxietate, este bine să încerci să te relaxezi cât mai mult. Învață să meditezi sau să faci Yoga, găsești pe internet și pe youtube toate informatiile de care ai nevoie. Beneficiile corpului și ale minții sunt asigurate.  

16. Petrece timp cu prietenii patrupezi 

Dacă ai un animal de companie, cu siguranță nu te veți simți singur. Tovărășia unui prieten de încredere, care va fi mereu lângă tine, te va ajuta de minune în această perioada.

17. Ascultă muzică

Muzica este bună pentru starea de spirit. Fă-ți ordine în playlist și îmbogățește-l cu piese noi. Muzica poate fi fundalul tuturor activităților pe care le desfășori în casă.

18. Ia cursuri online

A lua lecții în modul de învățare electronică are multe avantaje. Astăzi sunt foarte multe cursuri online, de la limbi străini până la hobbyuri. Când se va termina această perioadă, vei avea măcar o pasiune în plus.

19. Tururi virtuale gratuite

Unul dintre cele mai interesante lucruri care se pot face (numai) în această perioada sunt tururile virtuale ale marilor muzee ale lumii. Găsești pe internet și facebook ofertele existente. De asemenea, multe teatre și filarmonici transmit pe paginile de socializare spectacole live sau înregistrate.

20. Distracție pe rețelele de socializare

A fi pe rețelele de socializare este o modalitate de a te simți mai puțin singur, de a vorbi cu prietenii care sunt departe. Indiferent că te informezi sau te distrezi, acum nu mai nevoie de o scuză ca să stai cât timp vrei pe Facebook, Instagram etc.

Fă tot ce- ți place! Dar fă-o în timp ce stai acasă!


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS