Acasă Magazin Roman Polanski, premiul Cesar pentru cel mai bun regizor, pentru filmul său...

Roman Polanski, premiul Cesar pentru cel mai bun regizor, pentru filmul său „J’accuse”

-

Cineastul franco-polonez Roman Polanski a fost recompensat vineri seară cu premiul Cesar pentru cel mai bun regizor pentru filmul său „J’accuse”. Premiul a fost acordat desi Polanki deşi el nu a participat la gală, transmite Agerpres.

Începutul celei de-a 45-a gale a premiilor Cesar a fost perturbată de protestele unor asociaţii feministe. Acestea au criticat cele 12 nominalizări primite de filmul lui Polanski, inclusiv la categoria cel mai bun regizor.

Roman Polanski fusese acuzat de viol

Perspectiva unei ploi de recompense pentru cineastul în vârstă de 86 de ani era considerată inacceptabilă de o parte a opiniei publice şi de mişcările feministe. Aceasta, în contextul unei alte acuzaţii de viol lansate împotriva lui.

Ministrul francez al culturii, Franck Riester, declarase vineri postului France Info că premiul Cesar pentru cel mai bun regizor acordat lui Polanksi ar fi „un simbol negativ” în aceste vremuri de conştientizare a luptei împotriva violenţelor sexuale şi sexiste.

Dar a precizat că nu ar fi un inconvenient să i se acorde premiul Cesar pentru cel mai bun film. El a considerat că „J’accuse” este rezultatul unei echipe. Ministrul a spus şi ca „nu vede niciun motiv pentru a fi penalizat colectivul după campania #MeToo.

Alte premii Cesar, in acest an


 
CESAR 2020: „Les Miserables”, cel mai bun film

 CESAR 2020: Anais Demoustier, cea mai bună actriţă

CESAR 2020: Roschdy Zem, cel mai bun actor

CESAR 2020 – „Les Miserables”, premiul Publicului

CESAR 2020: „Parasite”, cel mai bun film străin

ȘTIRI VIDEO GdS