6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul unei comune din Gorj a adoptat un măgăruş abandonat de ciobani

Primarul unei comune din Gorj a adoptat un măgăruş abandonat de ciobani

Primarul comunei Drăguţeşti, judeţul Gorj, Ion Popescu, a adoptat un măgăruş abandonat de ciobani, pe străzile din localitate. „Roby” a ajuns vedetă locală, după ce şi-a găsit adăpost în gospodăria edilului.

În momentul în care a fost abandonat de ciobani în comuna Drăguţeşti, măgăruşul „Roby” era slăbit şi neîngrijit.

Primarul din localitate, a aflat că se plimbă dintr-un sat în altul şi a decis să îl adopte.

„Eu sunt iubitor de animale, mai am câţiva câini, mai dau mâncare la o vulpiţă, un pui de vulpe, care trăieşte pe câmp, care a rămas fără mamă, de când sunt mic iubesc animalele. Dacă fluier, vulpiţa vine ca un căţeluş la mine. Am avut ciobani în tranzit, prin comuna Drăguţeşti şi oamenii respectivi au abandonat măgăruşul. Tot vedeam pe Facebook că este la Urecheşti, că este la Cârbeşti, am alergat după măgăruş câteva săptămâni şi nu îl găseam. Era vai de mama lui săracul, nici nu mai putea să meargă, avea copitele întoarse invers. Îl am acasă de o lună. Am adus un potcovar, i-a curăţat unghiile, am mai adus un veterinar, l-am deparazitat, acum este bine, s-a împrietenit cu armăsarul meu”, a declarat, corespondentul MEDIAFAX, Ion Popescu, primarul comunei Drăguţeşti.

Numele măgăruşului a fost ales de copiii din localitate.

„Copiii îl strigau Robiţă, Roby, Roberto, sunt îndrăgostiţi de el, toţi vin la măgăruş. Îl ţin la grajd, lângă mine. Eu le întreţin, sunt iubitor de animale, nu las pe alţii. Am o pelerină, o husă pentru animale, ziua îl scot afară pe Roby, ei au nevoie de lumina soarelui. Este prietenos, răspunde la nume şi, dacă îi dau drumul, Roby se ţine după noi. Am nepoţeii, copiii vecinilor care vin să-l vadă. Mai am două căprioare pe câmp, le las mâncare iarna. Eu am crescut la bloc, e inexplicabil cum de sunt atât de ataşat de animale. În urmă cu doi ani am salvat o lebădă, care acum e pe Jiu”, a adăugat Ion Popescu.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS