9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn asteroid mare care are propria Lună, a trecut pe lângă Pământ

Un asteroid mare care are propria Lună, a trecut pe lângă Pământ

Un asteroid mare cât o clădire cu 100 de etaje, tocmai a trecut pe lângă Pământ. Nu e un fenomen rar, dar acesta a atras atenția astronomilor, deoarece avea propria Lună, adică un obiect ceresc de dimensiuni mult mai mici care gravita în jurul său. Sunt șanse ca o astfel de apariție să se repete abia în 2200 când se va apropia ceva mai mult de Pământ.

„Nu intrați în panică, nu e niciun asteroid uriaș la orizont. Dar astronomii recunosc și că nu avem cum să îi detectăm pe toți. Dacă totuși am detecta un mare asteroid întreptându-se spre Pământ, avem foarte puține opțiuni testate, demonstrate și eficiente pentru a ne apăra”, spune David Koplow, profesor, consultant NASA.

În urmă cu trei luni, un asteroid uriaș a trecut pe lângă planeta noastră, la o distanță de aproximativ 4,3 milioane de kilometri.

Specialiștii NASA și-au propus să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru, potrivit Digi24.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS